Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Salon Mobilyaları Nasıl Yerleştirilir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/160048-salon-mobilyalari-nasil-yerlestirilir.html)

DeRDeST 12.07.2015 12:19

Salon Mobilyaları Nasıl Yerleştirilir?
 
Salon Mobilyaları Nasıl Yerleştirilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Günümüzde evin salonlarına bakıldığında, aslında bina metrekarelerinde ufalma olduğundan dolayı, salonlarda da ufalmaları fark etmekteyiz. Peki, böylesi bir durumda mobilyalar nasıl yerleştirilebilir?

Kapıdan içeri girildiğinde olmazsa olmazlarından, mutlaka pencere önünde oturma grubunu konumlandırmak gerekir. Mutfağın en yakın tarafına doğru yemek masası yerleştirilmelidir. Her zaman alışagelmiş bir dizayn olan yemek masasının yanına büfe konulabilir. Eğer büfenin yeri az ise; yatay koymak yerine dikey konulmalıdır. Ayrıca yemek masasını duvara yakınlaştırarak da, bu sorun çözülebilir. Televizyonun yeri de; mümkün olduğunca güneş almayan bir cephede ve aynı zamanda genel aydınlatmanın da televizyonun arkasından gelebilecek şekilde konumlandırılmalıdır. Eğer fazla biblolara sahipseniz bir vitrin konumlandırmanız temizlik ve güvenlik açısından faydalı olacaktır.

Salon kare şeklinde ise; eğer kapı salonun tam orta merkezinden giriyorsa, sol tarafa oturma grubu, sağ tarafa da yemek masası konulabilir. Güneşi geldiği ve aydınlatmanın en kuvvetli olduğu yere oturma grubunu yerleştirmelisiniz. Mutfağa yakın olan cepheye de yemek masası konumlandırılması daha iyi olacaktır. Ayrıca kare salonlarda, mutfağa yakın olduğu yerde yemek masasıyla birleştirilebilecek bir pencere açtırmaktır. Oraya da iki tane bar taburesi olarak adlandırılan yüksek sandalyelerden koyarak, mekânı daha geniş kullanabilirsiniz. Kare salonlarda bir sıkıntı da çok sık ikili veya üçlü grupların kullanılamamasıdır. Ayrıca yemek masasını yuvarlak masa olarak kullanmayı göz ardı etmemelisiniz.

Dikdörtgen bir salona sahipseniz, oturma grubunu, “L” şeklinde veya bir üçlü bir ikili ve iki tane tekli olarak rahatlıkla koyabilirsiniz. Dikdörtgen olduğu için, dik tarafa doğru bir yemek masası yerleştirilebilir. Alanın en kısmı dar olacağından, bu kısma bir ayna konumlandırınız, hem böylece güneş ışığını alana yansıtacaktır. Böylece mekânı daha geniş şekilde hissettirecektir. Bu tip salon için en şık gösterecek olan dekorlardan biri elips sehpalardır. Tüm bu yerleşimden sonra yemek masasının ve sehpanın altına birer halı koymayı ihmal etmeyin. Eğer halı koymak istemezseniz o zaman güzel bir kilim konulabilir. Tüm bu yerleşimden sonra genel bir bakış yapıp, zevkinize uygun olup olmadığını kontrol edin.


Saat: 22:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.