Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Köşe Takımları Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/175303-kose-takimlari-secerken-dikkat-etmeniz-gerekenler.html)

EbruLi 21.01.2016 12:17

Köşe Takımları Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
 
Köşe Takımları Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler


dekorasyon önerileri,Köşe Koltuk,Köşe Takımı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Genelde küçük salonlarda ve oturma odalarında tercih edilen köşe koltukları, rahat oldukları kadar işlevsel olma özelliğine de sahip. Özellikle dar alanlar için ideal bir alternatif olan köşe koltuklarını seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor. Eğer bir iç dekorasyon firması ile çalışmayacaksanız ve kendi tarzınızı kendiniz belirleyecekseniz bu önerilerimiz tam size göre.

Koltuk modeli evinizin tarzına uygun olmalı

Evinizi klasik tarzda döşeyecekseniz, klasik çizgide köşe takımlarını tercih edebilirsiniz. Modern ve sade bir dekorasyon düşünüyorsanız, kanepe tipi köşe koltukları sizin için uygun olacaktır. Daha spor ve şık bir havaya sahip kanepe tipi koltuklar oturma odaları için ideal bir seçim. Salonlarda ise konsepte göre modern veya klasik hatlı köşe koltukları kullanılabilir.

Mekana uygun renklerde olmalı

Köşe koltuk seçiminde koltuğun renk ve desenleri önemli bir rol oynuyor. Renk seçerken mekanın boyutunu göz önünde bulundurmak gerek. Dar alanlarda daha düz desenli ve açık renkli koltuklar tercih ederek mekanı olduğundan geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Geniş alanlarda ise daha koyu renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Köşe koltuğunuzun diğer eşyalarla, halı ve perdelerinizle uyumlu renkte olmasına da özen gösterin.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Kullanışlı olmalı

Bazı köşe koltukları rahatlığından ziyade kullanışlılığıyla dikkat çekiyor. Özellikle ihtiyaç duyduğunuzda yatağa dönüşebilen ve saklama alanı sunan bazalı modeller oldukça tercih edilmekte. Bu çok amaçlı köşe koltuklarını oturma odasında kullanabilirsiniz. Salonlarda ise daha modern ve zarif çizgide modelleri tercih edebilirsiniz.

Geniş mekanlarda nasıl kullanılmalı

Köşe koltuğu geniş bir mekanda kullanılacaksa yalnız kalmamalı. Mutlaka bir berjer, orta sehpa gibi yardımcı elemanlardan destek alınmalı.

Seçtiğiniz köşe koltuğuna uygun puf, tabure, yer sehpası ve tekli koltuk kullanabilirsiniz.

Kaplaması ve dikişleri düzgün olmalı

Seçtiğiniz köşe koltuğunun iskeleti ve köşe dönüşlerini inceleyip bu kısımlarda kumaşın iyi bir şekilde kaplandığından emin olun. Köşe koltuğunun köşe kısımları iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı.

Köşe koltuk takımınızın dikişlerinin ve biyelerinin de düzgün olmasına özen gösterin. Desenli bir döşemelik kumaşı varsa, desenlerin ortalanmış olmasına dikkat edin. Minderleri esnek ve koltuğunuzla tam uyumlu olmalı.

Genişliğine karar verin

Köşe koltuğunuzun büyüklüğü nasıl olsun? 4 minderli küçük bir L koltuk yeterli mi yoksa, 5-6 minderli ve bir bacağı uzun olan geniş L koltuk mu tercih edersiniz? Bu noktada ailenizin kalabalık olup olmaması veya sık misafir ağırlayıp ağırlama durumunuza göre bir seçim yapabilirsiniz.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Temizliği kolay olmalı

Köşe koltuğunuzun kolay temizlenebilir olması önemli. Evlerde biriken tozlardan mobilyalar da nasibini alır. Sürekli kullanım ve evde oluşan tozlar koltuklarınızın da kirlenmesine yol açar. Koltuklarınızı rahat temizleyebilmek için kılıfları yıkanabilen ya da dokusu bakımından kolay temizlenebilen modelleri tercih etmelisiniz.

Seçiminizi dayanıklı malzemeyle döşenmiş ve kolay temizlenebilen modellerden yana yapın.

Koltukların zarar görme ihtimalinin en fazla arttığı dönemler taşınma dönemleri. Evinizi taşırken koltuklarınızın temiz kalması ve zarar görmemesi için mobilyanızı ambalajlarken plastik muşamba veya poşet ile sarabilirsiniz.

Koltuğunuzun uç kısımlarını ince bir elyafla sararak kısa aralıklarla bantlayın. Elyaf bulamazsanız köşe kısımlarını plastik poşetlerle birkaç kat olacak şekilde sarabilirsiniz. Bu şekilde köşe kısımlarını korumuş olursunuz. Döşeme kısmını ise çarşafla sarabilirsiniz.

Koltuğunuzun taşınırken zarar görmemesi için bu tür önlemleri almanızda fayda var. Taşınırken evden eve nakliyat firmanızdan da bu konuya gerekli özeni göstermesini rica edin. Eğer eşyaları toplama ve paketleme işini anlaştığınız nakliye firması yapacaksa, koltuklarınızı korumak için bir kılıf veya poşetle sarmalarını talep edebilirsiniz.


Saat: 23:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.