Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Evimizi Temiz Tutmak İçin Neler Yapmalıyız? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/176822-evimizi-temiz-tutmak-icin-neler-yapmaliyiz.html)

EbruLi 07.02.2016 22:06

Evimizi Temiz Tutmak İçin Neler Yapmalıyız?
 
Evimizi Temiz Tutmak İçin Neler Yapmalıyız?


evimizi , evimizi temiz tutmak için ne yapmalıyız , evimizi temiz tutmak için neler yapmalıyız , neler , temiz , temiz ev , tutmak , yapmalıyız , İçin



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ev temizliği bütün bayanlar için çok önemlidir. Daha önemlisi ise evin temiz kalmasıdır. eğer sizde evinizin temiz olmasını ve temiz kalmasını istiyorsanız size 10 pratik fikir;

1. Yer Tahtalarınız Parıldasın
Temiz yer tahtalarının en büyük düşmanlarından biri de sudur. Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

2. Bembeyaz Dantellerin Sırrı
Beyaz dantellerinizin çok daha beyaz görünmesi için onları ütülemeden önce kaynamış süte batırın.

3. Uzun Ömürlü Hasırlar
Hasır iskemleleri ve masaları, arada bir oksijenli su ile silerseniz, pırıl pırıl görünümlerini korunduklarına şahit olursunuz.

4. Temiz Duvar Kağıtları
Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini deterjanla silmeye kalkışmayın. Bu lekeleri bir silgiyle silerek kağıtlarınızı temizleyebilirsiniz.

5. Mis Gibi Kokan Bir Ev
Evinizin güzel kokması için yer silme suyuna birkaç damla parfüm damlatmanız yeterli olacaktır. Evinizin uzun süre mis gibi koktuğunu göreceksiniz.

6. Küllük Temizliği
Sigara külünden kararmış tablaları limon suyuyla ovun. Ziftin kolayca temizlendiğini göreceksiniz. Ayrıca küllüklerdeki lekeleri, tuzlu limonla ovarak temizleyebilirsiniz.

7. İnatçı Cam Lekelerine Son
İnatçı cam lekelerinden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Sakın bu lekeleri tel veya benzeri cisimlerle çıkarmaya çalışmayın. Orlonbez üzerine krem deterjan dökerek temizleyin. Böylece camı çizmemiş olursunuz. Ayrıca pencere camlarınızı pırıl pırıl yapmak için temizlik suyuna bir tutam tuz ilave edip camları bu su ile de silebilirsiniz.

8. Koltuk Tozları Dert Değil
Elektrik süpürgeniz yoksa ve koltuklarınızın tozunu almanız gerekiyorsa, şu yöntemi uygulayın; tozunu alacağınız eşyanın üstüne nemli bir bez yayın, beze sopa ile vurarak tozunu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacağından hem oda tozlanmaz, hem de koltuğunuz tertemiz olur.


9. Giysileriniz Mis Gibi Olsun
Elbiselerinizin güzel kokmasını istiyorsanız, pamuğu kolonya veya parfümle ıslatıp dolabınıza asın. Bu çok basit yöntemle dolabınızdaki diğer giysiler de güzel kokacaktır.

10. Yeni Diş Fırçanızı Dezenfekte Edin
Yeni satın aldığınız diş fırçasını kaynar suda dezenfekte etmeden kullanmayın. Fırçanızı kaynar suda birkaç dakika tutmanız yeterli olacaktır.

Senmurw 07.02.2016 22:11

Cevap: Evimizi Temiz Tutmak İçin Neler Yapmalıyız?
 
kesinlikle temizlemeliyiz :p


Saat: 14:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.