Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Havluları Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/176826-havlulari-yikarken-nelere-dikkat-edilmeli.html)

EbruLi 07.02.2016 22:23

Havluları Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Havluları Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?


dikkat , edilmeli , havluları , nelere , yıkarken



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Havlu, kurulamada kullanılan yumuşak dokuma ürünüdür. Banyo havlusu, el-yüz havlusu, plaj havlusu, ayak havlusu gibi değişik amaçlı havlu çeşitleri vardır.

Havlularınızı hep temiz ve düzenli tutabilmeniz için bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.

Havlu nasıl yıkanır?

Yıkamadan önce havluları renklerine göre ayırın. Havlunun etiketindeki yıkama talimatlarını okuyun. Havluların kenarındaki dantel vs. yüksek ısıdan etkilenebilir. Havluları biriktirerek bir arada yıkamaya çalışın. Aşırı kirli olanlar için ön yıkama yapabilirsiniz. Yumuşatıcı kullanacaksanız, renkli havlularda renk değişimi olabileceğini göz önünde bulundurun. Şebeke suyu havluların sertleşmesine sebep olabilir. Havluları yıkarken beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz ve işlemesiz havluları 90-95 derecede, renkli ve işlemesiz havluları 50-60 derecede yıkayın. Yıkadıktan sonra havluları bekletmeden asın. Havluların, 60 derecede yıkanması tavsiye edilir. Deterjan miktarının suyun sertlik derecesine göre ayarlanması önerilir. Ayrıca, yumuşatıcının miktarının azaltılması tavsiye edilir.

Havlular, yıkama sırasında yumuşatıcı kullanılmadığı zaman genellikle sertleşir. Sertleşen havluyu yumuşatmak için, kuruduktan sonra havlu ters yöne doğru fırçalanır.

Havlu dolabınızı düzenleyin

Havlularınızı dolaba yerleştirmeden önce kuru olduklarına ve iyice havalandırdığınıza emin olun.

Havlularınızı renklerine ve ebatlarına göre gruplayın. Bu şekilde hem ihtiyaç duyduğunuz havluyu bulmanız kolaylaşacak, hem de dolabınızın düzenli bir görünümü olacaktır.

Havlularınızı katlarken, banyoda asacağınız şekilde katlayın ki dolaptan alır almaz, asmanız kolay olsun. Bunun için havlularınızı ortadan ikiye katlamak yerine, uzun iki yanı içe katlamak suretiyle üç parça katlayın. Bu sayede, dolaptan aldığınız havlunuzu, basit bir hareketle banyonuza şık bir şekilde asabilirsiniz.

Üstteki havluyu kullanın, yeni yıkadıklarınızı daima en alta yerleştirin. Bornozlarınızı katlarken, kemerlerini de şık bir fiyonkla bağlamayı unutmayın.

El ve yüz havlularınızı her gün, bornozlarınızı ise haftada bir yıkayın. Yıkama sıklığınız kendi kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir.

MalıHulya 07.02.2016 22:30

Cevap: Havluları Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Hee ben fırçalamadığım için mi semsert : )
Kütük gibi yüzümde ki deriye sökecek yakında


Saat: 10:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.