Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Ev ve Dekorasyon
facebook bağlan


Kusursuz bir sofra nasıl hazırlanır

Ev ve Dekorasyon kategorisinde açılmış olan Kusursuz bir sofra nasıl hazırlanır konusu , Kusursuz bir sofra nasıl hazırlanır Kusursuz bir misafir sofrası için tam 30 tüyo. Özel misafirleriniz geliyor ve sofranızla göz kamaştırmak istiyorsanız bu yazı tam size göre. İşte kusursuz sofra kurmanın ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Urahara

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.08.2013, 22:42   #1 (permalink)
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kusursuz bir sofra nasıl hazırlanır



Kusursuz bir sofra nasıl hazırlanır

Kusursuz bir misafir sofrası için tam 30 tüyo.




Özel misafirleriniz geliyor ve sofranızla göz kamaştırmak istiyorsanız bu yazı tam size göre. İşte kusursuz sofra kurmanın ayrıntıları...

1- Yemek listesini hazırlarken konukların yaşlarını, yaşadıkları yeri, sağlık durumlarını ve hatta cinsiyetlerini dikkate alın.
2- Yemek listesinde mümkün olduğunca hazmı güç yemekleri kullanmayın.
3- Bir yemek listesinde iki salçalı ya da birbirine benzeyen iki yemek ve birbirine benzeyen isimler bulunmamalı.
4- Bir kral sofrası ile aile sofrası arasındaki fark yemek takımlarının lüks oluşudur. Ancak yemek kuralları aynıdır.
5- Sofraya üç takımdan fazla bıçak, çatal koymayın. Ancak bardaklar dört adet olabilir.
6- Misafir olan sofrada her yemek kendi takımıyla yenmelidir ve her yemekte çatal, bıçak ve tabak değişmelidir.
7- Soğuk yemek soğuk tabakta, sıcak yemek ısıtılmış tabakta verilmelidir.
8- Çatalları kullanış sırasına göre, sivri tarafı havaya kalkık olarak ve tabağın soluna yerleştirin. Sadece tatlı çatalı tabağın önüne sapı solda kalacak şekilde yerleştirilir.
9- Bıçaklar keskin tarafı tabağa dönük olarak, tabağın sağına yerleştirilir. Sadece tatlı bıçağı tabağın önüne, sapı sağda kalacak şekilde ve ekmek bıçağı da ekmek tabağının üzerinde sağ kenarında kullanılır.
10- Bardaklar her zaman sağda durur.
11- Kaşıklar oyuk kısmı havaya bakar şekilde ve tabağın sağında, bıçağın sağına yerleştirilir. Tatlı kaşığı kullanılacaksa tatlı bıçağı kaldırılır, yerine tatlı kaşığı koyulur.
12- Çiçekler, şamdan vb. misafirlerin birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde konmamalıdır.
13- Tuzluk ve biberlik, tatlı çatal ve bıçağının arkasında, masanın ortasına yakın konur.
14- Hardal, ketçap, mayonez önceden sofraya konmaz. Eğer bunların kullanılacakları yemek varsa o yemekle beraber sofraya getirilir.
15- Elle yenen yemeklerden sonra hafif sabunlu ve kokulu el bezi verilmelidir.
16- Bazı yemeklerin yenmeyen kısımları, kemikler ve kılçıklar için yemek tabağının sol önüne bir kemik tabağı konmalıdır.
17- İki kişinin omzunun arasındaki boşluk hedef alınır şekilde sofrada her iki kişiye bir sigara tablası konur.
18- Yemek masası için en uygun çiçek şekli basık çiçek şeklidir. Onur konuklarının önüne masanın ortasına doğru konmalıdır.
19- Davetlilerin rahatça yemek yiyebilmeleri için her kişiye 60 cm yer olmalıdır.
20- Peçeteler sofraya mümkün olduğunca sade şekilde konur. Şekilli katlamalar doğru değildir.
21- Evin hanımı yemek servisini, evin beyi içki servisini yapmalıdır.
22- Kirli takımlar sağdan alınır ve yerine temizleri yine sağdan sofraya koyulur.
23- Yemekten önce içki servisi yapılır.
24- Yemeğe çorba ile başlanacaksa içki servisi yapmayın. Çorba bittikten sonra içki servisine başlayabilirsiniz.
25- Garnitürler ve soslar ayrı servis edildiği için soldan verilmelidir.
26- Önce hafif şaraplar, sonra kuvvetli şaraplar verilmelidir.
27- Sofrada hastalık sebebiyle ya da özel sebeplerle içki almayan konuklar için alkolsuz içki ve meyve suyu bulundurulmalıdır.
28- Sofrada hastalık sebebiyle, özel sebeplerle ya da inanç sebepleriyle her şeyi yiyemeyen konukları zor durumda bırakmayan yemekler olmalıdır.
29- Kalabalık ziyafet sofrasında elle yenen yemekler verilmez.
30- Ziyafet sofrasında yenmesi güç yemekler ya da sarımsaklı yemekler verilmez.

Perii beğendi.
Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
huzunkusu, LiNa, Perii, Urahara
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:04