Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Felsefe - Sosyoloji (https://www.forumaski.com/felsefe-sosyoloji/)
-   -   REM(Rapid Eye Movement) Uykusu (https://www.forumaski.com/felsefe-sosyoloji/22797-rem-rapid-eye-movement-uykusu.html)

Jaqen 29.12.2012 09:39

REM(Rapid Eye Movement) Uykusu
 
İnsanlar bir gecede dört ile altı kez arası rüya görürler. Rüyayı, uykunun REM(gözlerin hızlıca hareket etmesi) aşamasında görürler. REM uykusu sürecinde, daha hızlı nefes alırsın ve kalbin birden dörde kadar olan aşamalardan daha hızlı çarpar. Uyuyan kişiler REM evresine yaklaşık her 90 dakikada bir girerler. Gecenin ilk rüyası bir saat uzunluğunda olabilir. Her rüyanın süresi artmaya başlar Gecenin son rüyası yaklaşık bir saat uzunluğunda olabilir.

İnsanlar rüyalara muhtaçtır. Küçük çocuklar daha çok rüya görürler. Bebekler uykularının neredeyse yarısını REM aşamasında geçirirler.

Yapılan bir deney, herkesin rüya görmeye muhtaç olduğunu ortaya koymuştur. Doktorlar bazı kişilere uyku hapları vermiştir. Bu uyku hapları, onları kullanan kişilerin REM uykusuna girmesine engel olmuştur. Bir kaç geceyi rüya görmeden geçirdikten sonra,kendilerini kötü hissetmeye başlamışlardır. Çok kolay sinirlenmeye başlamışlar, çok fazla endişelenmişler ve herkesle kavga etmek istemişler.

Sonra uyku haplarını kullanmayı bırakmışlar ve hepsi bir kaç geceliğine tüm gece rüya görmeye başlamışlar.

İnsanlar neden rüya görür? Rüyalar, bazı problemlerin cevaplarının bulunması için insanlara yardımcı olur. Kişiler, bir sonraki gün çözülmesi güç olan problemlerinin olacağını düşünürlerse, ondan önceki gece REM uykusunda daha fazla vakit geçirirler.

Rüyalarında belki problemlerine bir çözüm bulabilirler.


Saat: 01:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.