Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Fenerbahçe (https://www.forumaski.com/fenerbahce/)
-   -   Ekşioğlu'nun avukatından karar açıklaması (https://www.forumaski.com/fenerbahce/17290-eksioglunun-avukatindan-karar-aciklamasi.html)

Jaqen 17.11.2012 10:05

Ekşioğlu'nun avukatından karar açıklaması
 
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, avukatı kanalıyla şike soruşturması ile ilgili mahkemenin verdiği karara ilişkin açıklamada bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, geçtiğimiz gün şike soruşturması ile ilgili mahkemenin verdiği kararla ilgili avukatı kanalıyla açıklamada bulundu.
Ekşioğlu avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili verilen mahkumiyet kararı ile ilgili temyize gittiklerini ifade etti.
Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesi aracılığı ile İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Prof. Dr. Ersan Şen'in yaptığı açıklama şu şekilde:
"Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere, temsilcisi olduğum İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun da yargılandığı dava, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanmıştır. Mahkeme, suç örgütü üyeliğinin ceza sınırı iki yıl hapis cezasının altında olduğundan, İlhan Yüksel Ekşioğlu hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili ise üç yıl bir ay hapis cezasına karar vermiştir. Şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili verilen mahkumiyet kararı tarafımızdan temyiz edilmiştir.
Türk Ceza Hukuku'nda, suç örgütü üyeliği ile şike ve teşvik primi iddiaları birbirinden ayrı düzenlenmiş suçlardır. Suç örgütü üyeliği ile ilgili açıklanmış bir mahkumiyet kararı bulunmamaktadır. Bu iddia ile ilgili hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararının, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nu etkileyen olumsuz bir yanı olmadığı gibi, temyiz etmek suretiyle Yargıtay incelemesini talep ettiğimiz şike ve teşvik primi iddialarına da bir tesiri bulunmamaktadır. Ortada kesinleşmiş mahkumiyet kararı mevcut değildir. Bir an için kesinleşme olsa idi, mahkeme kararının infazına başlanması gerekirdi.
Mahkeme, iki konuda karar vermiştir.
Birinci husus, suç örgütü üyeliği ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkindir. İkincisi ise, tarafımızdan temyiz edilmekle Yargıtay incelemesinden geçecek olan şike ve teşvik primi iddiaları hakkındadır. Bu kararın hukuka aykırılığı ile ilgili tüm temyiz sebeplerimiz bir dilekçe ile Yargıtaya gönderilmek üzere mahkemeye sunulmuştur. Bu aşamadan sonra, Yüksek Mahkemenin temyiz talepleri ile ilgili kararı beklenmelidir.
Tüm bu sebeplerle; İlhan Yüksel Ekşioğlu hakkında mahkumiyet kararının kesinleştiğine dair haberlerin doğru olmadığını, Yüksek Mahkemenin hukukilik denetimi sonucunun beklenmesi gerektiğini, masumiyet/suçsuzluk karinesinin devam ettiği bir aşamada yargıyı etkilemeye yönelik haberlerden ve yanıltıcı açıklamalardan kaçınılması gerektiğini kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.
Av. Prof. Dr. Ersan Şen"


SPOR X


Saat: 22:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.