Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Forumaski Sözlük (https://www.forumaski.com/forumaski-sozluk/)
-   -   Ali Gaffar Okkan (https://www.forumaski.com/forumaski-sozluk/175450-ali-gaffar-okkan.html)

Senmurw 25.01.2016 01:36

Ali Gaffar Okkan
 
Ali Gaffar Okkan

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

52 Sakarya doğumlu, 97'de ise Diyarbakır Emniyet Müdürü görevi yapan ADAM.
Bakın Doğu'da siyasetin yoğun yaşandığı bölgelerde polisler pek sevilmez; çünkü zamanında çok çekmişler çok da çektirmişler. Bu ayrı bir konu, tartışılabilir ama yeri burası değildir. Sadece önbilgidir.
Bir Emniyet Müdürü düşünün, Diyarbakır'da görevli ve suikaste kurban gittiğinde Diyarbakırlılar tarihleri boyunca ilk kez bir polis için kepenk kapatsınlar. O gün hiçbir iş yeri açık olmasın. Bunlar bugün hepimizin istediği şeyler değil mi? Yani hepimiz şu siyasi havanın dağılmasını ve bu ülkeye sadık kalmayı istiyoruz, herkesin bu ülkeye sadık kalmasını istiyoruz. Ali Gaffar'ın Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde hem de PKK'nin en yoğun çatıştığı dönemlerde bu sağlanmıştı Diyarbakır'da. Zaten mevzubahis bu ülkeye sadakat olunca mutlaka bir sorun çıkıyor; nitekim öyle de oldu. 24 Ocak 2011'de bundan tam 15 yıl önce henüz faili bilinmeyen bir suikaste kurban gitti.
Onu daha iyi tanımak için birkaç siteden alıntı yaptım. İnceleyeceğinizi umuyorum:

"İlk günlerinden bir hikaye
Diyarbakır'a gittiğinin ilk günü bir restorana gidiyor sivil kıyafetle çorba içiyor bir yandan da etrafı izliyor, mekana gelen polisler atar yapıp hesabı ödemeden kalkıyor, Kendi hesabını ödeyeceği zaman amca diyor polislerinkini de ben ödeyeyim, adam bırak Allahlarından bulsunlar boş ver diyor, yok diyor Gaffar Okkan ödeyeceğim, sonra da ekliyor ben yeni emniyet müdürüyüm, bir derdin olursa uğra çekinme.

'Masa başı görev yapan polis istemiyorum'

Göreve geldiği ilk günlerde polis memurlarını toplayan Gaffar Okkan, o dönemde dışarıda olmanın potansiyel tehlike olarak görüldüğünün farkındaydı, ancak şöyle dedi; 'Masa başı görev yapan polis istemiyorum'.

Kadın erkek ayırt etmeden, herkesi sokağa döktü ve halka nazik davranmalarını emretti.


Ciğerci Salih Usta'nın gözünden...
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gaffar Okkan'ın Diyarbakırlılardaki yeri
Yalnızca Salih Usta ile değil, birçok kişiyle samimi ilişkiler geliştirmişti Gaffar Okkan.
Kulüp başkanı gibi, oyuncular gol attığında onlara sarılıyordu, galibiyetlerden sonra bayrakla stadyumda tur atıyordu. Görev süresince Diyarbakırspor'dan desteğini esirgememişti.

Eskiden PKK korkusundan kepenk kapatan esnaf, o gün bir polis öldüğü için kepenk kapattı.
On binlerce kişi onu andı, arkasından ağladı.. Onun ardından Diyarbakırlı vatandaşların söyledikleri bu acıyı belki biraz olsun tarif edebilir;

Diyarbakırlı Emine teyze hakkındaki deftere şöyle yazıyordu: "Diyarbakır'ın binde biri kötü bilir, o da işine gelmediğinden. Keşke onun gibi evladım olsaydı." Baloncu Mehmet amca ise " çocuğum ölse bu kadar üzülmezdim, Keşke oğlum ölseydi" diye ağıt yakıyordu. Hele cenazesinde sokakta görseler kıro diyecekleri altın kalpli bir abimiz şöyle haykırıyordu: " Dostlar ölmez, kahrolsun kötü insanlar"."

Ka2N 25.01.2016 01:52

Cevap: Ali Gaffar Okkan
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Mekanı cennet olsun


Saat: 13:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.