Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Kültür (https://www.forumaski.com/genel-kultur/)
-   -   Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir? (https://www.forumaski.com/genel-kultur/38785-bonzai-uyusturucu-nedir-ve-zararlari-nelerdir.html)

Urahara 24.06.2013 22:23

Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bonzai kullananlar jamaica kullananlar bonzainin zararları jamaica'nın zararları

Bon (tabak), sai (ağaç) kelimelerinden oluşan bonsai kelimesi, tabak ya da taş üzerinde yetiştirilen, minyatürilize edilmiş ağaçları ifade eder. türkçeye bonzai olarak geçmiştir...

Bundan 3 - 4 yıl önce piyasada olmayan bu uyuşturucu madde son zamanlarda ülkemizde ve dünyada hızla yayılmaktadır. Herkes buna yönelmektedir. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu tek seferde bile ölüm riski oluşturabiliyor ve öldürüyor.

Örneklerini belki görmüş ve ya duymuşsunuzdur. Tek bir duman bile öldürebilir ölüm riski vardır zamanın en tehlikeli uyutturucuları arasındadır. Kullanıldığı zaman terleme ağız kuruluğu Bad trip yani ölüm tribi de denir buna. Ölüm tribine girildiği zaman ölüm riski % 99 dur. Bir anda dünyadan baska bir yere gidiş, halisülasyon görme, öldüğünü ve yahut öleceğini düşüncelere kapılıp, kalp krizi geçirerek ölüme neden olabiliyor..

Eğer canınızı seviyorsanız bir kere dahi olsa içmenizi tavsiye etmem. Mutluluk yerine mutsuzluk tedirginlik uyuşukluk veren bir maddedir. Hiç uğruna böyle şeylere bulaşmaya gerek yok! En çok ölüm getiren maddelerin arasında yer alan bonzai adlı ölüm tuzağını son kez ismini duyun ve unutun hayatınızda bu ismi duymamış olun ve unutun gitsin..

Jamaika Gold + Jamaika Süpram + Jamaica VIP + Jamaika Exterme vs Nedir?

Jamica sınıflarına ayrılır yukarıdaki başlıktaki gibi isimleri vardır kalitesine etkisine göre bu isimler değişmektedir. Eskiden yasal olan bu maddeler yakın bir zamanda ülkemizde uyuşturucu sınıfına girmiş bulunmaktadır. Cezaları da çok ama çok ağırdır. Aslında bu da bir bonzai çeşididir. Sadece geldiği ülke yetiştirildiği ülke Jamaika olduğu için ismi bu şekil olma ihtimali yüksektir.

Bu maddede bonzai kadar tehlikeli hatta ve hatta ondan daha tehlikelidir. Aynı şekilde nefes daralması, ani kan basıncı yükselmesi, ateş basması, halisülasyonlar görerek, korkular yaşayarak kalp krizi geçirip öldüren bir maddedir..

Tek dumanda bile ölüm riski % 99 olan bünyeye göre ve ya kullanıcıya göre bu değişir, sonuçta anlık ölümlere neden olan bir maddedir.

Uzun süre kullanımında ne gibi belirtiler oluyor diyeceğim ama bu maddeyi 2 sene kullanan hiç görmedim.

Jamaica ve bonzai’yi 5 - 6 kez kullanımdan sonra insan üzerindeki etkileri:
Vücudun muhtelif yerlerinde iri sivilceler çıkar, deri hastalıkları görülür, saç dökülmesi olur, hafıza kaybı yaşanılır ve delilik gibi rahatsızlıklara yol açar.

Yani ölmeseniz bile kesinlikle bir yerden zarar göreceksiniz. En önemlisi canınız gitmese bile sağlığınız gidecek..

Çok geç olmadan uzak durun....!

Alıntı

Urahara 24.06.2013 22:24

Cevap: Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Şimdilerde 'Bonzai' isimli bir uyuşturucunun adı sık sık telaffuz ediliyor. 'Bonzai'nin özelliği ne? B.B./Ankara
Esrar, eroin ve kokain gibi uyuşturucular bitkisel ürünlerdir. Kaynağı Doğu Asya olarak gösterilen bu uyuşturucunun, ne olduğu ise tam olarak bilinmemektedir.

DİĞERLERİNE BENZİYOR
Büyük bir olasılıkla sentetik uyuşturucu olan bu madde; esrar, eroin ve kokain ile aynı grupta bulunmaktadır. İçinde bulunan ve rakamlarla ifade edilen bileşiklerin tam olarak formülize edilememesi bu şüpheyi daha da çoğaltmaktadır. Yani başka bir deyişle, sentetik olarak üretilmiş bu uyuşturucu bitkisel denilerek ticari amaçla piyasaya sürülüyor. Ayrıca bitkisel bile olsa, yukarıda belirttiğim gibi, bu da diğerleri gibi aynı etki yapıyor. Yani bağımlılık ve ölümle sonuçlanan tablolara yol açabiliyor.

Çarpıntının birçok nedeni var
35 yaşındayım, yoğun bir iş hayatım var. Ara sıra çarpıntılarım oluyor. Sizce her çarpıntı kalp hastalığı belirtisi midir? M.G./İstanbul

Çarpıntı veya taşikardi, kalp ve kalp dışı sebeplere bağlı olarak meydana gelir. Genç yaşlarda görülen çarpıntı şikayetlerinin en büyük sebebi; stres, sinirlilik ve depresyon gibi psikolojik sebeplere bağlıdır. Genelde bu kişilerde, nabız 70 civarında olduğu halde çarpıntı hissedilir. Bu, olayın tamamen psikolojik olduğunu gösterir.

ANEMİNİZ VARSA...
Bir diğer çarpıntı sebebi de kansızlık ya da anemidir. Ülkemizde daha çok demir eksikliği anemisi sebebiyle görülmektedir. Kadınlarda regl dönemi sebebiyle kaybedilen kan, bunun en büyük nedenidir. Bazen basur, sık sık burun ve diş eti kanamaları da kansızlığa yol açabilir ve bunun sonucunda da kişiler, en ufak bir hareketle artan çarpıntı şikayetleriyle hekime gider. Bunun dışında tiroid bezi hastalıkları ya da halk dilindeki adıyla guatr da bir diğer sık karşılaşılan çarpıntı sebebidir. Daha çok kadınlarda görülür.

'SİNSİ KATİL'E DİKKAT
Kişinin aşırı kilolu olması da, efora adapte olamamasına yol açmakta ve çarpıntıya sebep olabilmektedir. Belirti vermeyen 'sinsi katil' diye anılan hipertansiyona da dikkat etmek gerekir. Çoğu kez hiçbir belirti yokken kişilerin, yalnızca çarpıntı sebebiyle gittiği hekimlerde hipertansiyon teşhisi konmaktadır. Bu nedenle ara ara çarpıntısı olanların ve nefes darlığı çekenlerin, tansiyonlarını ölçtürmeleri gerekir.

Q-Enzim10'nun faydası
Diyabet hastasıyım. Vitamin olarak Q-Enzim10, kullanmam gerekir mi? Bünyeme faydası nedir? V.G./Adana
Diyabetlilerin vitamin almasında fayda vardır. Özellikle B kompleks vitaminleri, glikoz metabolizmasında olumlu etkiler yapar. Kullanılmak istenen Q-Enzim 10, hücre içinde serbest yağ asitlerinden oksijen tüketilmesini sağlayan, adeta hücreye enerji veren bir enzimdir. Asıl adı; 'Ubikinon'dur. Kalp kasının kasılmasında yardımcı bir faktör olduğu son zamanlarda kabul edilmektedir. Bu bakımdan diyabetik kardiyomiyopati veya diyabetik kalp hastalığı görülmesini engellemek amacıyla Q-Enzim 10, günde 100 mg. kullanmak yararlı olabilir.

Alıntı

Perii 17.12.2014 19:38

Cevap: Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Bu aralar hep bonzai kullanan kullanana dilimizden düşürmüyoruz bu onzaiyi insanlarda merak edip kullanıyor sanırım.. O değil nasıl buluyorlar bonzaiyi bilmem ki.

Narsinha 03.01.2015 18:28

Cevap: Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Bu ara çok yaygınlaştı, Allah insanlarımızı korusun.

Papatya 07.03.2015 00:05

Cevap: Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Çocukluğumu hatırlıyorum da, eskiden sokak aralarında okul önlerinde pamuk şekerciler, şalgamcılar olurdu. Simit , poğaça satılırdı..Şimdilerde bunların yerini bonzai satıcıları aldı.Çoğu sokak arasında, köşe başlarında , okul önlerinde gizliden veya açıktan bu satıcılara rastlamak mümkün..

İlk çıktığında henüz bu kadar yaygın değildi biraz merak duygusu , bir kereden bir şey olmaz düşüncesi en çokta yanlış arkadaş seçimi, arkadaşların kullanırken arada seçilmişliğin verdiği ezilme duygusu , ergenliğin getirdiği özgürlük düşüncesi etkenler artış gösterebilir.. Günümüzde en yaygın kullanılan uyuşturucu maddelerinden bir tanesi .. Bonzai kullanma yaşı ilkokula kadar düştü maalesef. Her yıl çoğu sayıda insan bonzai yüzünden hayatını kaybetmekte..Bu ölümlere dur demek en başta ailenin sonra çevrenin elinde.. Çok geç olmadan sağlığın kıymeti bilinmeli, rabbim tüm insanlarımızı korusun

YeşiL6 07.03.2015 00:06

Cevap: Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Bonzai günümüzde en tehlikeli uyuşturucu olarak görülüyor
Çocuklarımızı gençlerimizi bu konu hakkında uyarıp biliçlendirmek lazım..

Jineps 07.03.2015 00:12

Cevap: Bonzai Uyuşturucu Nedir ve Zararları Nelerdir?
 
Ucuz ve de herkesin ulaşabileceği yerde olunca malesef önüne geçilmiyor...
Okulumuzda kullandığından şüphelendiğimiz 2 öğrenci var ki bu sadece tahminimiz ve yardım edemiyor olmakta ayrı üzüyor.


Saat: 13:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.