Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Kültür (https://www.forumaski.com/genel-kultur/)
-   -   1994 Doğumluyum Askerliğimi Tecil ( Ertelemek ) Ettirmek İstiyorum (https://www.forumaski.com/genel-kultur/65809-1994-dogumluyum-askerligimi-tecil-ertelemek-ettirmek-istiyorum.html)

Kei 08.11.2013 15:18

1994 Doğumluyum Askerliğimi Tecil ( Ertelemek ) Ettirmek İstiyorum
 
1994 Doğumluyum Askerliğimi Tecil ( Ertelemek ) Ettirmek İstiyorum

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Erteleme (Tecil) İşlemleri

- Sağlık Sebebiyle Erteleme

Askerlik Kanununun 35 nci maddesinin A ve B fıkraları gereğince; vücutları askerlik yapacak derecede gelişmemiş olduğu veya tedaviyle geçecek geçici hastalık ve arızaları olduğu askerlik meclisleri veya asker hastanesi sağlık kurullarınca tespit edilenler ertesi yıla bırakılırlar. Ancak bu ertelemeler en fazla beşinci yıl sonunda son bulur.

Sağlık sebebiyle “Ertesi Yıla Bırakma” kararlı raporların geçerlilik süresi; rapor tarihini takip eden son yoklama döneminin bitimine kadardır. Bu durumdakiler, rapor tarihinden sonraki ilk son yoklama döneminde askerlik meclislerinde veya asker hastanelerinde yeniden muayene edilir ve hakkında verilecek karara göre işlem yapılır.

SAĞLIK SEBEBİYLE SEVK TEHİRİ :

Sevkleri sırasında rahatsızlığını beyan ederek asker hastanesine sevk edilenlerden, sevkin son gününü (hariç) takip eden otuz gün ve daha uzun süreyi kapsayan rapor alanların sevki raporlarının süresine göre müteakip celplere bırakılır.

Yapılan muayeneleri sonucunda 30 günden az süreli rapor alanlar, raporlarının bitimini takip eden ilk gün sevk edilirler.

Yoklama kaçağı ve bakayalardan rapor alanlar, rapor süresi ne olursa olsun raporlarının bitimini takip eden ilk gün birliklerine sevk edilirler.

- Hapis Sebebiyle Erteleme

Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olanlardan o yılın 31 Ekim tarihine kadar tahliye olmayacağı anlaşılanlar Askerlik Kanununun 35/B maddesi gereğince ertesi yıla bırakılırlar.

HAPİS SEBEBİYLE SEVK TEHİRİ

Sevke tâbi iken celp döneminin son sevk gününden önce veya bakaya ya da yoklama kaçağı durumuna düştükten sonra cezaevine kapatılanların sevkleri tahliye tarihlerine kadar tehir edilir.

Yoklama kaçağı veya bakaya durumunda iken cezaevine kapatılanlar tahliyelerini müteakip derhal askere sevk edilirler.

Bakaya kalmadan cezaevine kapatılanlar tahliyelerini takip eden ilk celp döneminde askere sevk edilirler.

- Sporcu Ertelemesi

1. SEVK TEHİRİNE İLİŞKİN ŞARTLAR:

Sporcuların aktif spor hayatları devam ettiği ve aşağıda belirtilen şartları taşımaya devam ettikleri sürece askere sevkleri teklif tarihinden itibaren, birer yıllık sürelerle 38 yaş sonuna kadar tehir edilir.

a. Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üç dereceye giren sporcular ile bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan sporcular;

(1). İlk defa sevk tehirinde; en son yapılan Olimpiyat oyunları, Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üç dereceye girmek veya bu dereceleri alan takımların kadrosunda bulunmak,

(2). Müteakip sevk tehirlerinde; bir sonraki şampiyonaya kadar geçen süredeki her erteleme döneminde yapılan uluslararası resmî müsabakaların en az birinde takım kadrosunda bulunmak ve bir sonraki aynı şampiyonada da ilk üç dereceye girmek. Ancak sevk tehiri süresi içinde Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile uluslararası müsabakalar yapılmamış ise bir defaya mahsus bu şart aranmaz.

b. A/Büyükler Millî Takım kadrolarında yer alan sporcular;

(1). İlk defa sevk tehirinde; son bir yıl içerisinde en az bir kez A/Büyükler Millî Takım kadrosunda yer almak,

(2). Müteakip sevk tehirinde; bir önceki erteleme döneminde yapılan uluslararası müsabakaların en az birinde millî takım kadrosunda bulunmak. Ancak sevk tehiri süresi içinde Millî Takım düzeyinde müsabaka yapılmamış ise bir defaya mahsus bu şart aranmaz.

c. Türkiye Profesyonel 1′inci ve 2′inci Futbol Liginde yer alan takımların kadrolarında bulunan sporcular;

(1). İlk defa sevk tehirinde; Türkiye profesyonel 1′inci ve 2′inci futbol liginde yer alan takımlardan birisi ile sözleşmesi bulunmak,

(2). Müteakip sevk tehirlerinde; halen kadrosunda bulunduğu takımın bir önceki erteleme dönemindeki 1′inci ve 2′inci futbol ligi müsabakalarının en az 1/3’ünde kadrosunda bulunmak.

ç. Üç ve daha fazla ligi bulunan spor dallarında en üst iki ligde yer alan takımlar ile en az iki ligi bulunan spor dallarında en üst ligde yer alan takımların kadrolarında bulunan sporcular;

(1). İlk defa sevk tehirinde; en üst ligde yer alan takımlardan birisi ile profesyonel sözleşmesi bulunmak veya o takımın kadrosunda yer almak,

(2). Müteakip sevk tehirlerinde; halen kadrosunda bulunduğu takımın bir önceki erteleme dönemindeki resmî müsabakaların en az yarısında kadrosunda bulunmak.

d. Diğer Hususlar;

(1). Bir defada 3 aydan fazla hak mahrumiyeti alan sporcuların sevk tehirleri derhal iptal edilir ve bunlar hakkında bir daha sevk tehiri teklifi yapılamaz.

(2). Sezon içerisinde veya sonunda , yurt içindeki bir başka takıma transfer olanlar ile geçici transfer nedeniyle bir başka takıma gidenlerden, bir sefere mahsus olmak üzere bir önceki erteleme döneminde lig müsabakalarının;

(a) 1′inci ve 2′inci futbol liginde en az 1/3

(b) Diğer branşlarda 1/2 ‘de

takım kadrosunda bulunma şartı aranmaz.

(3). En az iki ligi olan spor dallarında 1′inci ligde bulunan sporcuların sevklerinin tehir edilebilmesi için 1′inci ligin en az sekiz takımdan oluşması gerekir.

(4). Uzun süreli sakatlık geçiren (en az üç ay) sporcuların durumlarını belgelendirmeleri halinde, sevk tehirleri erteleme süresi sonuna kadar devam eder. Bunlardan müteakip sene yeniden sevk tehiri teklif edileceklerden (c/2) ve (ç/2) fıkrasında belirtilen şartlar aranmaz. Ayrıca, sezon başında Futbol Federasyonunca isimleri bildirilecek üçüncü kalecilerin müteakip sevk tehiri tekliflerinde (c/2) fıkrasında belirtilen şartlar aranmaz.

(5). Yoklama kaçağı veya bakaya iken sevklerinin tehiri teklif edilen er statüsündeki sporculardan, yoklama kaçağı ve bakaya durumuna düşmeden önce kulüpleri ile sözleşme imzalamış olan ve sözleşme tarihinden teklif tarihine kadar geçen süre içinde gerekli diğer şartları da taşıdıkları anlaşılanların da sevkleri tehir edilebilir.

(6). Erteleme kapsamında bulunmayan liglerin takımlarının kadrolarında yer alan sporcuların erteleme işlemleri yapılmaz. Sevk tehirleri yapıldıktan sonra sevk tehir süresi içinde erteleme kapsamında olmayan başka bir takıma transfer veya geçici transfer olanların yapılmış olan sevk tehirleri iptal edilir.

(7). Sevk tehir şartlarını kaybedenlerin (sözleşmesi bitmesine rağmen ilk transfer döneminde sözleşme imzalamayan, erteleme kapsamında bulunmayan takımlarla sözleşme imzalayan, en az üç ay süreli hak mahrumiyeti cezası alan vb.) askerlik işlemleri sevk tehir hakkını kaybettikleri tarih dikkate alınarak yürütülür.


Saat: 00:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.