Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Akdeniz Humması Hakkında Bilgi (https://www.forumaski.com/genel-saglik/102607-akdeniz-hummasi-hakkinda-bilgi.html)

Jineps 10.04.2014 00:16

Akdeniz Humması Hakkında Bilgi
 
Akdeniz Humması Hakkında Bilgi

Bruselloz ya da Akdeniz humması olarak bilinen hastalık hakkında kısa bilgi.

Akdeniz HummasıAkdeniz Humması, bir tip bakterinin (brucella) yol açtığı hastalık türü. Malta humması, bruselloz, ailevi akdeniz ateşi olarak da anılır. Birçok tipi olan hastalık, genellikle inek ya da keçilerin pastörize edilmemiş sütleriyle bulaşır. Akdeniz ülkelerinde sütle bulaşan bu hastalık Amerika Birleşik Devletleri’nde domuzlarla (çiğ domuz etiyle) bulaşır. Brucella bakterisi konak olarak kullandığı hayvanın gövdesinde oluşturduğu özel hücrelere yerleşir. Böylece antibiyotiklerden ve vücudun üreteceği bağışıklık cisimlerinden korunur. Akdeniz humması bulaştığı insanda da benzeri bir konum gösterdiği için hastanın kan dolaşımındaki bağışıklık cisimleri kesin iyileşmeyi göstermez.

5-12 günle 9 ay arasında bir kuluçka dönemi olan hastalık sinsice başlar. Ateş, bitkinlik, karın ağrısı görülebileceği gibi (Fenotip) belirtilerin belirsiz olduğu tipi de vardır (Fenotip II). Başka hastalıklarla karışabildiği için menenjit, böbrek yetmezliği, amiloidoz gibi sonuçlara yol açar. Tedavisi antibiyotiklerle belirtilere göre saptanır. Güvenilir bir bağışıklık sistemi yoktur. Hastalıkla ilgili ilk uluslararası toplantı 1983′te İstanbul’da yapıldı.



Saat: 19:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.