Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Sessiz katilden kurtulma vakti (https://www.forumaski.com/genel-saglik/109433-sessiz-katilden-kurtulma-vakti.html)

Jade 16.05.2014 20:57

Sessiz katilden kurtulma vakti
 
Sessiz katilden kurtulma vakti



Sağlık Bakanlığı verilerine göre her dört ölümden biri, çoğu kez belirti vermeden vücudu ele geçiren tansiyondan oluyor.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ülkemizde 18 yaş üstü üç kişiden biri, 45 yaş üstü iki kişiden biri yüksek tansiyon hastası. Bunların da yarısı farkında bile değil. Ayrıca hastaların yarısından çoğunun ilaçlarını uygun dozda kullanmadığı biliniyor. Tansiyon yaşla birlikte daha fazla yükseldiğinden, egzersiz yapmayan, çok sık sinirlenen, fazla kilolu olan, sigara kullanan, kolesterol ve şeker sorunu olan, anne baba ve kardeşlerinde yüksek tansiyon olan erişkinlerin, en azından 3 ayda bir tansiyonunu ölçtürmesi gerekiyor. Dr. Özgür Şamilgil sigaradan, egzersize, kilo kaybından, beslenmeye tansiyonu değerlendirdi.

O HALDE NE YAPMALI
Sigara, tuz, alkol: İlk aşamada, sigaranın tamamen kesilmesi, fazla tuz içeren özellikle hazır gıdaların yenmemesi, alkol ve şekerli gıda alımının azaltılması veya bırakılması gerekiyor. Egzersiz: Haftada 5 gün 45 dakika kadar inişli çıkışlı hızlı yürüyüş veya hafif koşu, hafif-orta düzeyde tansiyonu olanlarda belirgin düşme sağlıyor.

SAĞLIKLI YİYİN TANSİYONU DENGELEYİN
- Un, patates, pirinç, şeker ve fazla tuz içeren besinler en aza indirilmeli - Margarin yerine soğuk sızma zeytinyağı kullanılmalı

- Kalsiyum eksikliğine engel olmak için günde 250 gr kadar ev yoğurdu, kefir tüketilmeli

- Haftada 3 gün, kızartma olmamak şartıyla her sefer 250 gr kadar yağlı balık yenilmeli,

- Magnezyum alımını artırmak için günde 5 porsiyon koyu yeşil yapraklı taze sebze yenilmeli,

- Çok şekerli meyveler yenilmemeli, meyve suyu içilmemeli, az şekerli olmak kaydıyla nar, elma, armut, portakal, greyfurt, limon, muz, kavun, karpuz, avokado, tercih edilmeli.


Saat: 13:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.