Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Fransız anatomistler Kimlerdir?, Fransız anatomistlerin Hayatları, Fransız anatomistler Hakkında (https://www.forumaski.com/genel-saglik/114699-fransiz-anatomistler-kimlerdir-fransiz-anatomistlerin-hayatlari-fransiz-anatomistler-hakkinda.html)

YeşiL6 13.06.2014 16:26

Fransız anatomistler Kimlerdir?, Fransız anatomistlerin Hayatları, Fransız anatomistler Hakkında
 
Fransız anatomistler Kimlerdir?, Fransız anatomistlerin Hayatları, Fransız anatomistler Hakkında

Piere Paul Broca (* 28 Haziran 1824 Sainte-Foy-la-Grande Bergerac- 9 Temmuz 1880 Paris) Fransız hekimi ve antropolog. Konuşmanın motor yönü yani konuşmanın anlamlı seslere dönüştürülmesi işlevinin beyinde sol frontal lobun arka alt bölümünde gerçekleştiğini ortaya koydu. Bu bölgeye daha sonra Broca merkezi adı verilmiştir. Böylece beyin kabuğunun belirli bölgelerinde belirli fonksiyonların yerleştiği fikri ağırlık kazanmış oldu. Broca aynı zamanda sapkın davranışlar gösteren insanların kafatasları ve beyinlerinin farklılık taşıdığını savunuyordu.

----

Paris'te tıp okuyan Malassez 1867 yılında stajyer olarak Paris'te çalışmaya başladı. Fransa-Prusya Savaşı sırasında düzenlenen 5. Gezici Hastane Heyeti'nde çalıştı. Paris'e geri döndükten sonra Claude Bernard Jean-Martin Charcot ve Pierre Potain gibi fizikçilerle çalıştı. 1875 yılında Collège de France'daki anatomi bölümünün başkanı olan Malassez 1894 yılında Académie de Médecine üyesi oldu.

Malassez özellikle kanın dokusu konusunda yaptığı araştırmaların ardından kan hücrelerinin sayısını hesaplayan hemositometrenin tasarımı konusunda çalıştı.[1] Yine dişçilik alanında artık epitel kök kılıfı hücrelerini periodontal bağ içinde açıkladı. Bu artık hücreler Malassez epitel hücre artıkları (ERM) olarak tanımlanmaktadır.

Bir fungi cinsi olan Malassezia bu bilim adamının adı üzerinden verilmiştir. Bu cins Malassezia furfur Malassezia ovalis Malassezia pachydermatis Malassezia sympodialis ve Malassezia orbiculare gibi türleri içinde barındırır. Malassezia furfur lipofil bir tür olup insan derisinde doğal olarak bulunur. Ancak artış gösterdiğinde sebore dermatitlere ve tinea versicolor adlı bir cilt hastalığına yol açar. Malassezia pachydermatis adlı tür de köpeklerdeki otitis eksternaya yol açmaktadır.[2]


Saat: 22:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.