Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Sabahları kolaylıkla yapabileceğiniz 5 esneme hareketi (https://www.forumaski.com/genel-saglik/145297-sabahlari-kolaylikla-yapabileceginiz-5-esneme-hareketi.html)

Elois 25.01.2015 10:18

Sabahları kolaylıkla yapabileceğiniz 5 esneme hareketi
 
Sabahları kolaylıkla yapabileceğiniz 5 esneme hareketi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


O alarm her sabah uykunuzun en tatlı yerinde çalar, değil mi? Erteleme düğmesine bassanız da eninde sonunda isteksizce yatağınızdan kalkar ve bütün gün enerjinizi toplamak için uğraşırsınız.

O zaman alarmı ertelemek yerine, şekerleme yapacağınız 10 dakikada güne zinde başlamak için esneme hareketleri yapabilirsiniz, bizden söylemesi. Yatağınızdan çıkmanıza gerek bile olmadan yapabileceğiniz bu hareketleri uyguladığınızda, bedeninizi yeni güne hazırlamış olacaksınız.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bacak esnetme hareketi
Bu hareketi ayakta da yapmak mümkün ama siz isterseniz ve uyumaya yeltenmeyecekseniz yatağınızdan çıkmadan da yan yatarak yapabilirsiniz. Bu hareketten maksimum etkiyi almak için ayağınızı geri çekerken kalçanızı sıkmayı ihmal etmeyin. Bu hareketle esneteceğiniz kaslar en ihmal edilen kaslar olduğu için hareketleri her gün yapmaya çalışın.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yukarı doğru esneme hareketi
Günü kollarınızı yukarı doğru kaldırıp selamlayın. Bu sayede vücudunuzu da kan akışı sağlayarak uyandırmış olacaksınız.

Ellerinizi birbirine kenetleyin ve avuçlarınız yukarı bakacak şekilde kollarınız kaldırın. Ardından yukarı doğru olabildiğince uzanın, omurganızı uzatın. Bu hareketi yaparken göğüs kafesiniz ve kollarınızda gerilme hissetmeniz gerek. Bu şekilde ona kadar sayarak bekleyin. Ardından eğer vaktiniz varsa, kollarınızı sırasıyla esnetmek istediğiniz yana doğru başınızın üstünde tutarak yan kaslarınızı da esnetebilirsiniz.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Boyun ve omuz esnetme hareketi
Uyurken oluşabilecek gerginliklerin etkisini boyun ve omuz egzersizleriyle ortadan kaldırmanız mümkün. Başınızı yirmişer saniye sağa ve sola doğru yatırıp bekleyerek, boyun kaslarınızı esnetmiş olacaksınız. Ardından omuzlarını önce öne doğru çevirir gibi yapın, sonra da aynı hareketi arkaya doğru tekrarlayın. Son olarak ise ‘bana ne’ der gibi omuzlarınızı yukarı doğru kaldırıp indirin.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bel esnetme hareketi
Bu hareket belinizi rahatlatmak için en iyi hareket. Her iki taraf için de en az 30 saniye resimdeki gibi durun. Eğer bu hareketi yaparken belinizden ses gelirse endişe etmeyin ama kendinizi çok fazla da zorlamayın.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kalça ve arka bacak esnetme hareketi
Hareketi yaparken belinizin dümdüz durduğundan emin olun ve bacağınızı çekebildiğiniz kadar kendinize çekin. Bu hareket sayesinde gerilmiş kalça ve arka bacak kaslarınızı esnetmiş olacaksınız. Ayaklarınız da havadayken ayak bileklerinizi birkaç kez kendi etraflarında döndürerek bileklerinizi de çalıştırmayı unutmayın!



Saat: 21:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.