Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Şeftali Yerine Zehir Yiyor Olabilirsiniz

Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Şeftali Yerine Zehir Yiyor Olabilirsiniz konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.05.2015, 09:26   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Şeftali Yerine Zehir Yiyor Olabilirsiniz

Şeftali Yerine Zehir Yiyor Olabilirsiniz

Üretim sırasındaki zayiatı önleme adına meyve ve sebzelere sıkılan böcek ve mikrop öldürücü ilaçlar, ne önlem alınırsa alınsın meyve ve sebzelerin içine sızıyor ve bu meyve ve sebzeleri ne kadar yıkarsak yıkayalım, bu zehirlerden kurtulamıyoruz.


Aslında, meyve veya sebze değil; zehir yiyoruz. Son yıllarda, kanser vakalarının hızla artmasının önemli sebeplerinden biri de bu zehirler.
Bu çeşit zehirlerden biraz olsun kaçınabilmek için, "organik" meyve ve sebzeler tüketmemiz lazım. Organik olmayan bir şeftalide, organiğine nazaran, ortalama 4 kat fazla zehir bulunuyor. Ancak, organik meyve ve sebzelerin fiyatları, organik olmayanlara göre ortalama yüzde 50 daha pahalı.
Organik ürünler tüketsek bile, kimyasallardan tamamen uzak kalamıyoruz. Özellikle, lokanta ve sandviççilerde tükettiğimiz ürünler, bu kimyasalları bol biçimde içinde bulunduruyor. Yapılan araştırmalar, her gün dışarıda yemek yiyen bir kişinin, vücuduna günde 29 çeşit kimyasal zehir aldığını gösteriyor.
Organik üretim tesislerinin yakınlarında kimyasal ilaçlar kullanılarak üretim yapılan alan ve tesisler olabiliyor. Organik ürünler, yakınındaki organik olmayan üretimlerde kullanılan kimyasallardan etkilenebiliyor. Bu nedenle de organik ürünler tüketmekle bile, kimyasal maddelerden tamamen uzaklaşılamıyor.
Ayrıca, kullanılan zirai ilaçların doğal veya sentetik olanları var. Doğal olan kimyasalların vücutta daha az hasara yol açtığı biliniyor.
Çeşit çeşit hastalık
Özellikle hormon bozukluklarının tetiklediği kanserlerde, meyve ve sebzelerde bulunan kimyasal zehirlerin payı büyük. Yapılan araştırmalar, tarım ilaçları kalıntılarının Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının oluşum riskini artırdığını; depresyon ve böbrek hastalıklarına neden olduğunu gösteriyor. Özellikle, çocuk vücutlarında toksinler daha uzun süre kaldıklarından, onlara daha ciddi zararlar verebiliyor; hatta, çocukların beyin kimyasını bozabiliyor. Dahası, alınan kimyasalın çocuk vücuduna oranı daha yüksek oluyor.
Meyve ve sebzelerde bulunan zehirli maddeler, ürün çeşidine, üretildiği ülke veya bölgeye ve üretim biçimine göre değişiyor.
Örneğin, ABD'de, Şili'den gelen erikler, Brezilya'dan ithal edilen mangolar ciddi kimyasal içeriyor. ABD'de en fazla zirai ilaç ihtiva eden sebze, yeşil fasulye olarak belirlenmiş. Bizde henüz, halka iletilebilen, bu çeşit hesaplama ve bilgi yok.
Uzmanlar, şeftali, mandalina, tüysüz şeftali (nektarin), çilek, kavun, yeşil fasulye, tatlı biber, acı biber, tatlı patates ve havuçların mutlaka organik olanlarını tüketmemizi öğütlüyorlar.
Genetik değişikliği
Kullandığımız çeşitli ürünlerde, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO veya GMO'lar) var. Genel olarak, marketlerde satılan ürünlerin daha uzun süre raflarda kalabilmesi ve/veya lezzetinin değiştirilmesi için, genetikleriyle oynanıyor veya ürünlerin içine çeşitli kimyasal maddeler katılıyor.
Bu uygulama yaklaşık 15 yıldır var. ABD'de yapılan araştırmalar, GDO'lu ürünlerin bağışıklık sistemini bozduğunu, karaciğer ve böbreklere zarar verdiğini gösteriyor. ABD'de psikologlar, vücuda alınan zehirli maddeleri ve GDO'ları anlayabilmek için, hastalarına öncelikle ne çeşit yiyecekler tükettiklerini sormaya başladılar.
Öte yandan, GDO kullanıldığının ürün etiketlerinde yer alıp almaması konusunda, büyük tartışma var. GDO kullanıldığı konusunda ürünlerinde bilgi vermeği reddeden şirketler arasında, Coca-Cola, PepsiCo, DuPont, Kraft, Monsanto gibi firmalar var. Bunlar, GDO'lu ürünlerin vücuda bir zararı olmadığını söylüyorlar. Hatta, GDO'lu ürünlerin yukarıda sözü edilen böcek ilaçları kullanılmadan üretildiği için, daha sağlıklı olduğu savunuluyor. McDonalds ise, mağazalarında sadece GDO'suz patates kullanacağını açıkladı.
GDO'lar yerine organik maddeler kullanarak da ürünlerin uzun süre taze kalması sağlanabiliyor. Ancak, bu metot, gıda maddesi üreticilerine pahalıya mal oluyor. Gıda üreticileri işi daha da ileri götürdü. ABD'de, laboratuvarda üretilmiş, tamamen sentetik bir somon balığı satışı için izin başvurusu yapıldı; FDA'ın (Gıda ve İlaç Bürosu) cevabı bekleniyor.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 15:25