Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Sol Göğüs Ağrısı Nedenleri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/159870-sol-gogus-agrisi-nedenleri.html)

DeRDeST 11.07.2015 08:16

Sol Göğüs Ağrısı Nedenleri
 
Sol Göğüs Ağrısı Nedenleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kalp bölgesine yakın olması nedeniyle sol göğüste meydana gelen ağrılar insanları tedirgin etmektedir. Bu endişenin haklılık payı bulunmaktadır. Çünkü her ne kadar yanlış yatma, gaz ya da stres gibi nedenlerden dolayı sol göğüste ağrı hissedilebilse de bu ağrı ciddi problemlerin habercisi de olabilmektedir. Özellikle egzersiz sonrası uzun süreli ya da belli aralıklar ile kendisini gösteren ağrılarda doktora gidilmesi gerekmektedir. Çünkü sol göğüste görülen ağrı hafife alınacak bir durum değildir. Kalp krizi gibi ciddi problemlerin habercisi olabilmektedir. Bu yüzden nedenleri iyi bir şekilde araştırılmalı ve ona göre hareket edilmesi gerekmektedir.

Sol göğüste ağrı hissedilmesinin nedenleri nelerdir?

♥ Sol göğüste ağrı görülmesinin yaygın nedenleri arasında egzersizler ilk sıralarda gelmektedir. Antrenman boyunca ve sonrasında kalp daha fazla oksijen isteyeceği için bu bölgede ağrılar gözlenebilmektedir.

♥ Kalp krizinin beliritleri arasında sol göğüste ağrı hissedilmesi de bulunmaktadır. Bununla birlikte sadece sol göğüste değil kol, omuz, boyun ya da sırt böglesinde de ağrılar görülebilmektedir.

♥ Bu bölgedeki kaslar da görülen problemler neticesinde de ağrı görülmektedir. Kaslar yırtılırsa ağrı ile birlikte şişlikler de meydana gelmektedir.

♥ Dış çevreden gelen darbeler sonucunda göğüs bölgesinde bulunan kemikler zarar görebilmektedir. Bunun bir sebebi de kalsiyum ve magnezyum minerallerinin eksikliğidir. Kemikler zarar görünce de ağrı hissedilmektedir.

♥ Ters hareketler ya da ağır egzersizlerin sinirlerin sıkışmasına neden olmaktadır. Bu da vücudun her yerinde olduğu gibi sol göğüste de ağrılara neden olabilmektedir.

♥ Kaburga ile göğüs kemiğinin birleştiği yerde görülen costochondritis isimli iltihap ağrılara yol açabilmektedir.

♥ Spordan önce esneme hareketleri sırasında sol göğüste ağrı hissedilirse bu durum egzersiz ile tetiklenen astımı işaret etmektedir. Bu duruma da dikkat edilmesi gerekmektedir.

♥ Arterlerde kanın daha yavaş akmasına yol açan anjin göğüs bölgesinde ağrı görülmesinin nedenleri arasında yer almaktadır.

♥ Bunların yanı sıra sigara, alkol, diyabet problemi, uykusuzluk, kilo fazlalığı ya da stres gibi problemler söl göğüste ağrı gözlenmesine neden olan durumlar arasında yer almaktadır.


Saat: 16:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.