Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   En İyi Duruş Egzersizleri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/160318-en-iyi-durus-egzersizleri.html)

DeRDeST 14.07.2015 05:10

En İyi Duruş Egzersizleri
 
En İyi Duruş Egzersizleri?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İyi bir duruşa sahip olmak, vücudunuzun birçok kısmının durumunun duruşunuza bağlı olmasından dolayı önemlidir. Kötü bir duruş omuz, boyun ve sırtınızda ağrılara neden olabilir. Kötü bir duruşa sahip olan bir kimse sadece çaba sarf ederek duruşunu geliştirebilir. Dik oturmak ve dik yürümenin yanında yapabileceğiniz bazı egzersizler de mevcut.

Üst Vücut Egzersizleri

Duruşu geliştirmek için güçlendirilmesi gereken kaslardan bazıları da boyun ve omuz kaslarıdır. Bu kaslar üzerine çalışmak esnekliğinizi artırır ve zayıf kasları güçlendirir.

Omuzlarınız ve kulaklarınızın aynı hizada olması için kafanızı düz tutun. İki kolunuzu da kulaklarınızın yanında olacak şekilde dümdüz havaya kaldırın. Kulaklarınızı ve omuzlarınızı hizada tutun. Kollarınızı aşağıya eğerek kürek kemiklerinize dokunun. İki kol için aynı anda 10 tekrar yapın. Daha sonra her kol için tek tek 10’ar tekrar yapın.

Diğer bir duruş egzersizi için, bir önceki egzersizde olduğu gibi tekrar kafanızı ve kulaklarınızı hizaya getirin. Tekrar kollarınızı havaya kaldırın. Ancak bu sefer kürek kemiklerinize dokunmak için kollarınızı indirdiğiniz zaman, yavaş hareket edin. Kollarınız omuzlarınıza doğru hareket ederken 10’a kadar sayın. Kürek kemiklerinizi dokunduktan sonra tekrar 10’a kadar sayarak kollarınızı kaldırın. Bu egzersizi tekrarlarken kulaklarınızı ve omuzlarınızı hizada tutun.


Saat: 18:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.