Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Deri İltihabına İyi Gelen Bitkiler (https://www.forumaski.com/genel-saglik/16495-deri-iltihabina-iyi-gelen-bitkiler.html)

Jaqen 15.11.2012 00:09

Deri İltihabına İyi Gelen Bitkiler
 
DERİ İLTAHABI

Tanımı:(Dermatit) Belli bir nedene bağlı olan iltihaplanmadır.Ancak bu iltihaplanmayı egzama gibi diğer deri hastalıklarından ayırmak gerekmektedir.
Nedenleri: Çeşitli nedenlere bağlı bulunmakla birlikte ,deriyle temas eden maddelerin çeşitliliği ;fiziksel tahriş olarak ,deterjanlar ,kuvvetli asit ve alkaliler ,yağlar ,sabunlar .
Allerjik tahriş olarak ,*****ilin ,çiçekler ,bazı kumaşlar , kozmetikler ve boyalarla oluşur.
Öneriler:
*En önemli olanı deriyi tahriş ederek iltihaba neden olan maddenin saptanarak deriden uzaklaştırılmasıdır.
*Kesinlikle kaşımamak gerekmektedir , zira kaşınma ikincil bir enfeksiyona daha neden olabilmektedir.
*Bir litre suyun içine üç çorba kaşığı ebegümeci katılıp kısık ateşte kaynatıldıktan ve süzüldükten sonra be mayiin içine batırılan gazlı bez ile söz konusu iltihaplı bölge sarılır.
*Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı taze ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde bir defa içilir.
*Bir miktar taze çıban otu çiçek salkımlarının sapları yıkanıp kurumadan mikserden geçirilerek sıkılıp ,elde edilen özsuyundan günde iki defa birer çay kaşığı alınır.
*Bir litre suyun içine üç çorba kaşığı çuha çiçeği kökü katılıp kaynatıldıktan ve süzüldükten sonra bu mayiin içine batırılan gazlı bez ile söz konusu iltihaplı bölge sarılır.
*Bir miktar körpe taze pelin yaprakları yıkanıp kurumadan mikserden geçirilerek sıkılıp ,elde edilen özsuyundan günde iki defa birer çay bardağı alınır.
*Bir litre suyun içine üç çorba kaşığı hatmi çiçeği katılıp kısık ateşte kaynatıldıktan ve süzüldükten sonra be mayiin içine batırılan gazlı bez ile söz konusu iltihaplı bölge sarılır.
*Bir litre suyun içine bir tutam ince kıyılmış labada katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek söz konusu iltihaplı bölge yıkanıp kalan yaprak posası ise kompres yapılarak kullanılır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 14:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.