Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Suda Boğulma Süresi Kaç Dakikadır? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/165817-suda-bogulma-suresi-kac-dakikadir.html)

YeşiL6 03.09.2015 13:36

Suda Boğulma Süresi Kaç Dakikadır?
 
Suda Boğulma Süresi Kaç Dakikadır?

Suda Boğulmak, Suda Boğulmada İlk Yardım, Suda Nefessiz ne kadar kalınır, Bir İnsanın Suda Boğulması Kaç Dakika Sürer, Boğulmak

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bütün dünyada ve ülkemizde denize girme ve plaj merakı nedeniyle boğulmalar da artmıştır.

Bu boğulmaların bir çoğu yerinde ilk yardım önlemleriyle kurtulabilir. Tatlı suda (ırmak) boğulma ile tuzlu suda boğulma (deniz) farklıdır.

Tatlı suda boğulmada hemoliz (eritrostlerin parçalanması) nedeniyle ölümler daha kısa sürede (1-4 dakikada, tuzlu suda ise biraz daha geç 4-8 dakika olmaktadır.

Suyun çok soğuk olması, çok tok olmak, acemilik, kramp boğulmayı kolaylaştıran sebeplerdir. Kazazede sudan çıkarıldığı zaman şuursuz, gevşek, soğuk ve siyoniktir.

Korkulu, ajite şoka girmek üzeredir. Nabız hissedilmez. Kalp sesleri duyulmaz, tansiyon alınamayabilir. Buna yalancı ölüm denir. Beyin ve akciğer ödemi gelişmiş olabilir. Bu tabloya aldanmayıp hemen ilk yardıma başlanmalıdır.

Sudan çıkarılan cesetlerde ölüm nedenleri şunlardır;

a-) Suya girmeden önce travma sonucu
b-) Suya girmeden önce doğal nedenle
c-) Su içinde doğal nedenle
d-) Su içinde travmaya maruz kalma veya deniz canlılarının saldırısı nedeniyle
e-) Suya girme sonucunda sempatik inhibisyon veya parasempatik stimülasyon sonucu
f-) Hipotermi
g-) Suya battıktan sonra önemli miktarda suyu AC’lere aspire ederek olabilir.
Suya girmeden önce doğal ölüm oranı azdır. Su içinde doğal nedenle ölümlerde sık rastlanılan neden KVS hastalıklardır. Bu tür ölümlerde agoni safhasında kişi ortamında bulunduğu suyu aspire ettiğinden ayırıcı tanı (suda boğulmayla) bazen güçlükler arz eder. Her yıl dünyada 150.000 kişi suda boğularak ölmektedir. İnsidans dünya genelinde 5-6/100.000’dir. Bu insidans deniz kenarında, göl kenarında ve ırmak kıyılarında yerleşimi olan şehirlerde daha yüksektir. Suda boğulma olgularının büyük çoğunluğu kaza sonucudur. Tüm dünyada suda boğularak ölen kişilerin yarısı 20 yaş altındadır.


Saat: 20:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.