Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/167477-uykuda-bacaga-kramp-girmesi-neden-olur.html)

Jaqen 19.09.2015 09:36

Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur?
 
Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur?


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ani ve şiddetli şekilde husule gelen ağrılı kas kasılmalarına kramp adı verilmektedir. Birçok kişi bu sorunu ekseri gece uyurken yaşıyor. Geceleri uyurken bacağa kramp girmesi nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilenlere makalemizde yer verdik.

Bacak krampları daha çok baldır ve ayak tabanı kaslarında kendini göstermektedir. Bacağa uykuda kramp girmesi durumunda kramp bittikten sonra o kasta saatlerce hatta günlerce ağrı hissedilir. Eğer gece uyurken bacağa kramp girmesi sık yaşanan bir sorun değilse, dikkate alınmamalıdır. Fakat kronik bir hal almış ve sürekli yaşanıyorsa mutlaka altında yatan neden öğrenilmeli ve tedavi edilmelidir.

Gece Uyurken Bacağa Kramp Girmesi Nedenleri

Eğer altta yatan bir sağlık sorunu bulunmuyorsa, ara sıra uykuda bacağa kramp girmesine idiopatik gece krampları adı verilmektedir. Gece kramplarına neden olan rahatsızlıklar ise şunlardır:

Bel fıtıkları Sinir sıkışmaları Nöropati Disyoni Parkinson hastalığı Motor nöron hastalığı Multiple Skleroz Hipotiroidi Diabetes Mellitüs Hipokalsemş Hipertiroidi Addison hastalığı Hipoglisemi Hiperkalemi Hiponatremi Diyaliz Hipomagnezemi İshal Damarsal yetersizlikler Doğum kontrol hapları Diüretik Alkol Streoid Lityum Kolesterol ilaçları Kurşun zehirlenmesi

Uykuda bacağa kramp girmesinin tedavisi

Uykuda bacağına sık sık kramp girdiği gerekçesiyle doktora başvuran hastaların ilk olarak ne zamandır böyle bir sorun yaşadıkları sorulur. Genellikle 2 ayı geçkin süredir, geceleri birkaç kezden fazla bu sorunu yaşayan hastaların neden böyle bir sorun yaşadıkları araştırılır. Altta yatabilecek sorunları tespit etmek açısından bir takım tahlil ve tetkikler uygulanır. Uyurken ayağa kramp girmesi tedavisinin ilk aşamasında gevşeme ve gere egzersizleri verilir. Eğer sorun egzersiz ile çözülemiyorsa ilaç tedavisine başlanır. İlaç tedavisinde ise E vitamini, Magnezyum ve kalsiyum ilaçları yer alır.

Furcuff 21.09.2015 02:16

Cevap: Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur?
 
Bu ara hep oluyor.
Kol ve bacak .
Sıkıntı çıkmaz inşallah.
Kulunçlardan kaynaklı diye düşünüyorum. :p

EbruLi 21.09.2015 02:21

Cevap: Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur?
 
Seker hastalari bu durumdan
Muzdarip

...

Brida 21.09.2015 03:01

Cevap: Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur?
 
cok fena bir durum
o an bagiramazsin duzelene kadarki o 20 saniye kivranirsin
sabah kalktiginda ise acisi gecmemis olur :(666):

-X- 21.09.2015 08:13

Cevap: Uykuda Bacağa Kramp Girmesi Neden Olur?
 
Eskiden bu kramplar uykumdan sıkça uyandırırdı. Sonra spora başlayınca geçti ve spora ara verdiğim dönemlerde de tekrarlamadı. Spor yapın, iyidir.


Saat: 10:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.