Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkayın (https://www.forumaski.com/genel-saglik/170487-yumurtayi-pisirmeden-once-yikayin.html)

YeşiL6 28.10.2015 17:38

Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkayın
 
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkayın

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yumurtanın kilo vermek için ideal bir besin olduğunu savunan uzmanlar, iyi saklanması ve pişirilmeden önce yıkanması gerektiğini belirtti.

Yumurtayı pişirmeden önce yıkayın
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, yüksek kolesterol ve kalori içerdiği düşüncesiyle çoğu insanın uzak durduğu yumurtanın aslında sağlığımız için çok önemli olduğunu vurguladı.

Çoğu insan kolesterolü yükseleceği düşüncesi ile her gün yumurta yemeyi istemez. Birçok kişi de yumurtanın alerji yapmasından korkar. Hatta besleyici değeri olduğundan, yumurtanın zayıflamak için uygun olmayacağı görüşü bile hakimdir.

Haftada 1,5 kilo
"Bir tanesi en fazla 80 kalori olan yumurtayı baz alan bir diyet uygularsanız, rahatlıkla haftada 1.5 kilo verebilirsiniz.”

Yumurta; ağırlığının yüzde 10′u kabuğu, yüzde 60′ı beyazı ve yüzde 30′u da sarısından oluşan, doğanın bize sunduğu mucizevi bir 'doğal' hayvansal protein kaynağıdır. Sarı mısır, arpa ve yeşil otlarla beslenen tavukların yumurtalarının sarısı koyu sarı, hazır yemle beslenenlerin ise daha açık sarıdır.

Yumurtaların sarısının renk tonu ne olursa olsun, besleyici değerleri aynıdır. Yumurtanın kabuğu, gizli besleyici hazineyi bizlere sunan kalsiyum
Yumurta oluştuktan sonra, dik tutup karanlık bir odada ışığa yaklaştırdığınızda, hava boşluğunu görürsünüz. Yumurtanın taze olup olmadığını, bu hava boşluğuna bakarak anlayabilirsiniz.

Yumurta ortalama 60 gram kadar olup kalorisi de maksimum 80 kaloridir. Bir adet yumurta; 6 gram protein ve 5 gram kadar yağ içerirken, neredeyse hiç karbonhidrat içermez. Yumurtanın diğer hayvansal proteinlerden en önemli farkı; sindirilebilirlik düzeyi en yüksek tek besin olmasıdır. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de aslında baş tacıdır.

Pişirmeden önce yıkayın
Yumurtalarınızı buzdolabına yerleştirirken, muhakkak yumurtalık bölümüne şeffaf eldivenle direkt tene temas etmeden ve yıkamadan koyunuz. Tavuğun dışkısındaki mikroplar ve kuş gribi gibi virüs tehlikesi için bu detaya dikkat etmeniz gerekir. Yumurtayı pişirmeden önce yıkamalısınız. Yumurta pişirilince kuş gribi etmeninin ortadan kalktığını söylemek de yerinde olacaktır. Sonuçta güzel, iyi saklanmış, pişirmeden önce yıkanmış ve katı pişen yumurtayı yediğinizde, sağlığa katkısı yüksek düzeyde olan formunu yakalamış olursunuz.

alıntı

ikRa 30.10.2015 12:41

Cevap: Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkayın
 
Buna dikkat eden maalesef cok az kisi var

Huzur-u Kalb 30.10.2015 12:42

Cevap: Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkayın
 

Ben yıkamadan kırmam hiç
yumarta yemiyorum pek ama kullanmak zorunda olduğumda da muhakkak yıkarım öyle kırarım


Saat: 11:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.