Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık
facebook bağlan


Kansere Neden Olan 10 Besin

Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Kansere Neden Olan 10 Besin konusu , Kansere Neden Olan 10 Besin Çağımızın hastalığı kanseri tetikleyen bu 10 yiyeceğe dikkat! Kanser, asla hafife alınması gereken bir hastalıktır. Kanserin hızlıca geldiği vakalar da olmasına rağmen, çoğunlukla belirli alışkanlıklarla ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.10.2015, 09:57   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kansere Neden Olan 10 Besin



Kansere Neden Olan 10 Besin



Çağımızın hastalığı kanseri tetikleyen bu 10 yiyeceğe dikkat!

Kanser, asla hafife alınması gereken bir hastalıktır. Kanserin hızlıca geldiği vakalar da olmasına rağmen, çoğunlukla belirli alışkanlıklarla geçen yıllar sonunda ortaya çıkar. Örneğin sigara içmek ya da ultraviyole ışınlarına aşırı derecede maruz kalmak, akciğer ve cilt kanseri sebebidir.


Günlük hayatınızda, kanseri ve hayatta kalmanızı ciddi derecede etkileyen bir alan var. Tükettiğiniz yiyecek ve içecekler, vücudunuzun hastalıklarla savaşmak için kullandığı enerji kaynakları, beden sağlığınız açısından kritiktir. Bazı gıdalar, vücudunuz için diğerlerine kıyasla daha kötüdür ve birçok hastalık söz konusu olduğunda riski artırırlar. Kanser en kötülerinden olsa da aşağıdaki listede bulunan besinler, kalp hastalıklarına, diyabete ve kronik iltihaplara da yol açar.


Genetiği değiştirilmiş gıdalar: Sürekli olarak büyüyen genetiği değiştirilmiş ürün sanayisi, evlerimize tehlikeli bir hızla sızıyor. Bu yeni sayılabilecek uygulama, birçok tartışmanın kaynağı haline gelmiş durumda. Uzmanlar, GDO’lu gıdaların binlerce ürünün içindekiler listesine girmelerinden önce yeterli miktarda test yapılmadığı konusunda hemfikirler. Nerede olursa olsun, GDO’suz etiketlere bakmak gerekiyor.


Mikrodalga mısır: Kimyasal kaplı paketinden içeriğine, mikrodalga mısır, dünya genelinde akciğer kanseri tartışmalarının tam ortasında bulunuyor. Organik olmadıkları sürece mısırların ve kullanılan yağın muhtemel GDO’lu olmasının yanı sıra, yapay tereyağından yayılan buharda insanlar için zehirli olan diasetil maddesi bulunuyor.


Konserve ürünler: Konserve kutularının çoğunluğu, deney farelerinin beyin hücrelerinde genetik değişimlere sebep olduğu bilinen bisfenol-A (BPA)adlı madde ile kaplanıyor. Bu madde birçok plastik üründe, termal kâğıtlarda, su hatlarında ve birçok dental bileşimde de kullanılıyor.


Izgara kırmızı et: Izgara yapılan gıdalar çok lezzetli olsalar da bilim adamları eti bu şekilde hazırlamanın heterosiklik aromatik amin adındaki kanserojen bir maddenin ortaya çıkmasına sebep olduğunu keşfettiler. Kırmızı et ızgara yapıldığında, etin kimyasal ve moleküler yapısı değişiyor.


Rafine şeker: En büyük tehlike, yüksek früktozlu mısır şurubunda; ancak esmer şeker bile tat ve renk için eklenen melaslar ile ciddi derecede rafine ediliyor. Bunlar, insülin iğnelerinin ve kanser hücresi gelişimin kaynaklardan biridir.


Salamura ve füme gıdalar, turşular: Bu ürünlere raf ömürlerini uzatmak amacıyla nitrat gibi koruyucular ekleniyor. İşlenmiş gıdalarda kullanılan katkı maddeleri, zamanla vücutta birikebiliyor. Bu zehirler, nihayetinde hücresel seviyede hasara sebep oluyor ve kanser gibi hastalıklara yol açıyor.


Gazlı - şekerli ve karbonlu içecekler: Gazlı – şekerli içecekler, yaklaşık 20 yıldır sağlık tartışmalarının merkezindeler. Yüksek früktozlu mısır şurupları, renklendiriciler ve daha birçok kimyasalla dolu olan bu içecekler, sağlık açısından son derece tehlikeliler. Besinsel değerleri sıfırdır ve diğer gıdalardan aldığımız besleyici maddeleri yok ederler. Etikete ‘diyet’ yazısını görmek ise aynı zamanda da aspartam tükettiğimiz anlamına gelir – ki aspartamın fare zehrinden pek bir farkı yoktur.


Beyaz un: Un rafine edildiğinde, tüm besinsel değeri sıfırlanır ve sonrasında tüketicilere daha çekici görünmesi için klor gazı ile beyazlaştırılır. Unun glisemik indeksi oldukça yüksektir; yani herhangi bir besinsel katkı sağlamadan insülin seviyenizi artırır.


Çiftlik balıkları: Ticari çiftlik balıkçılığı, inanılmaz sayıda balığı kalabalık bir ortamda yetiştirmek demektir. Tüketilen somon balıklarının %60’ı, antibiyotiklere, böcek ilaçlarına ve çeşitli kanserojen kimyasallara maruz bırakıldıkları çiftliklerden geliyor. Ayrıca doğal hayattaki somonlar kadar omega-3 içermiyorlar.


Hidrojene yağlar: Sebze yağları, kaynaklarından kimyasal yollarla çıkarılırlar, sonrasında kimyasal yollarla işlenirler ve renk ve tat değişimi için daha da fazla kimyasala maruz kalırlar. Sağlıksız omega06 yağları ile doludurlar ve hücre zarlarının yapısını değiştirdikleri kanıtlanmıştır.




__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Behice, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:18