Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Ürtiker Hastalığı Nedir Nasıl Geçer? Çözümü, Tedavisi Nasıl Yapılır (https://www.forumaski.com/genel-saglik/170765-urtiker-hastaligi-nedir-nasil-gecer-cozumu-tedavisi-nasil-yapilir.html)

YeşiL6 03.11.2015 16:17

Ürtiker Hastalığı Nedir Nasıl Geçer? Çözümü, Tedavisi Nasıl Yapılır
 
Ürtiker Hastalığı Nedir Nasıl Geçer? Çözümü, Tedavisi Nasıl Yapılır

Ürtiker Hastalığı, Ürtiker Hastalığı Nasıl Geçer, Ürtiker Hastalığı Nedir, ürtiker, ürtiker nedir, ürtiker tedavisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Toplumda sık görülen hastalıklar arasında yer alan Ürtiker ya da kurdeşen olarak da bilinen bu sağlık problemi, hasta ve hekim açısından zorlu bir süreci beraberinde getirmektedir. İki ayrı türe sahip olan rahatsızlıkla şikayetlerin ortalama altı haftalık süreçte gerçekleştiği akur ürtiker ve daha uzun süreçli olan kronik ürtikerdir.

Hem akut hem de kronik vakalarda etkiler benzerlik göstermekte ve ilk bakışta hastalık ayrımı kolay yapılamamaktadır. Ancak her iki rahatsızlığında oluşumunda etkili olan bazı farklı faktörler bulunur. Deri üzerinde aniden oluşan kaşıntı ve kızarıklıkla birlikte aynı zamanda belirgin kabarıklıklarda meydana gelmektedir. Ayrıca deri üzerinde oluşan parlaklıklarda belirginleşmektedir.


Ürtiker Hastalığı Nedir? Nasıl Geçer?
Ürtiker rahatsızlığa bağlı olarak kimi hastalarda göz kapakları, dudaklar, kol ve bacak bölgelerinde şişlikler ortaya çıkmaktadır. Genellikle kaşıntı oluşturmayan bu şişlikler estetik açıdan kötü bir görünüm yaratmaktadır ancak hastalığın seyrine bağlı olarak bu şişlik ve kabarıklıklara kaşıntı da eşlik edebilir. Altı haftadan kısa süren vakalarda çoğunlukla gıda kaynaklı alerji faktörü ön plana çıkmaktadır.

Ağız yolu ile alınan gıda ve ilaçlar bu rahatsızlığın oluşumunda en önemli etkendir. Ancak kronik enfeksiyonlar, diş ve diş eti enfeksiyonu, bakteri kaynaklı enfeksiyonlar, bazı hepatit ve kanser türleri de ürtiker hastalığına neden olmaktadır. Yapılan tüm tetkik ve araştırmalar karşısında hastalığın %50’den fazla oranda nedenleri tespit edilememektedir. Kimi zaman tekrar eden ya da etmeyen süreçlerde hastalığın kendiliğinden geçebildiği görülmüştür.

Hastalığın tedavisinde antiallerjiklerle birlikte H2 olarak dile getirilen reseptör blokerleri de kullanılmaktadır. Bu ilaçların bir kısmı ile mide asiditesi azaltılmaya çalışılırken bazıları allerjik etki yaratan faktörlerin önlenmesi ve etkinin azaltılmasını sağlamaktadır. Ancak bu tedavinin uzun süreçli takip altında yürütülmesi gerekir.



Saat: 02:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.