Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri ve Nedenleri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/170766-karaciger-yaglanmasinin-belirtileri-ve-nedenleri.html)

YeşiL6 03.11.2015 16:19

Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri ve Nedenleri
 
Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri ve Nedenleri

karaciğer yağlanması, Karaciğer yağlanması belirtileri, Karaciğer Yağlanması Nedenleri, karaciğer hastalığı, karaciğer, karaciğer yağlanması sebebleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Son yıllarda daha çok kişiyi etkilemesi ya da daha ön plana çıkması nedeniyle sıkça duyduğumuz rahatsızlıklardan birisi olan Karaciğer yağlanması, karaciğer hücrelerinde aşırı yağ birikimi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Zaman, zaman yağlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan siroz, karaciğerin kendi, kendisine zarar vermesine neden olmaktadır.

Karaciğer yağlanmasında etkili olan faktörlere kısaca baktığımızda aşırı kilolu – obez sınıfında yer almak, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, trigliserid düzeyleri gibi faktörler karaciğer yağlanmasında etkili olmaktadır. Yine beslenme alışkanlıklarının oldukça etkili olduğu sorunda yıllar boyunca kişilerin hastalığı fark etmediği ve yağlanmanın sürdüğü görülmektedir.

Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri ve Nedenleri
Karaciğer yağlanması, beslenme alışkanlıklarıyla birlikte yaşam şeklinin doğrudan etki ettiği rahatsızlıklardan birisidir. Dengeli ve düzenli beslenmeyen, spor yapmayan ve aşırı kilolu olan kişilerde görülen bu sorun, karaciğer hücrelerinde olmaması gereken yağların aşırı artması ile ortaya çıkar. Normal şartlar altında sağlıklı bir karaciğer de neredeyse hiç yağ bulunmamasına karşın hastalık etkisinde yağ hücrelerinde yağlanmanın arttığı görülmektedir.

Genellikle yağlanmanın risk durumu altında kalması hem karaciğer yağlanmasının fark edilmemesine hem de hayati açıdan risk doğrumamasına neden olur. Ancak yağlanmanın aşırı artması beraberinde bazı sağlık sorunları ile hayati problemleri de getirmektedir. Hızlı kilo alışverişleri ve beslenme yağlanmada etkili olan en önemli iki faktör olup ayrıca aşırı alkol tüketiminin de karaciğer yağlanmasına neden olduğu bilinmektedir.

Alkole bağlı olarak ortaya çıkan yağlanmada öncelikle alkol tüketiminin tamamen durdurulması ve tedavi sürecinin belirlenmesi gerekir. Beslenme ve kilo problemlerine bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yağlanmasında ise hem düzenli beslenme anlayışı benimsenmeli hem de mutlak suret ile spor aktivitelerine dahil olunmalıdır.



Saat: 03:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.