Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Polen tam bir şifa kaynağı (https://www.forumaski.com/genel-saglik/171927-polen-tam-bir-sifa-kaynagi.html)

ikRa 28.11.2015 08:08

Polen tam bir şifa kaynağı
 
Polen tam bir şifa kaynağı
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Araştırmalarda, polen kullanımının başta karaciğer olmak üzere birçok hastalıkta hasarları azalttığı tespit edilmiştir.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel, polen tüketiminin, başta karaciğer hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiğini bildirdi.
Prof. Dr. Yücel, polen tüketiminin insan sağlığı açısından önemine işaret etti.
Bal arıları aracılığıyla üretilen polenin, bitkilerin tohum ve meyve oluşturabilmesi açısından da önemli olduğunu anlatan Yücel, "Araştırmalarda, polen kullanımının başta karaciğer hastalıkları olmak üzere birçok hastalıkta hasarları azalttığı tespit edilmiştir" dedi.
Prostat hastalıkları için de polen tüketiminin yararlı olduğunu belirten Yücel, şöyle devam etti:
"Polen kullanımı, özellikle kronik prostatit tedavisinde, prostat hücrelerinin büyümesini engellemekte, önemli iyileşme sağlamaktadır. Bu amaçla kişinin yaşına, hastalığın düzeyine bağlı olarak hekim gözetiminde tedaviye en az 3 ay süreli kürle devam edilmesi öngörülmektedir. Tedavi sonucunda prostat bezinde küçülme, lökosit sayısında azalma ve idrar akımında artma izlendiği, yapılan bilimsel araştırmalarda bildirilmiştir."
"Tıbbi tedaviye destek sağlıyor" Polenle hastaların genel vücut direncinin arttığını vurgulayan Yücel, kan değerlerinde de belirgin düzeyde yükselme izlendiğini söyledi.
Polenin gebelikte fetüs gelişimini iyileştirdiğini, ceninin sağlıklı gelişimini desteklediğini, ölü doğum riskini azalttığını bildiren Yücel, şunları kaydetti:
"Beyindeki nörotransmitterleri dengeleyerek, adrenokortikal hormon düzeyini artırması nedeniyle polen, oksijen tüketimini ve kan laktik asit konsantrasyonunu azaltmaktadır. Dağcılar, pilotlar, sporcular, poleni sağlık açısından mesleki deformasyon risklerini azaltmak amacıyla rahatlıkla tüketebilir.
Polen, insan sağlığı ve beslenmesi yönünden gerekli tüm aminoasit, vitamin, mineral ve diğer maddeleri bir denge içinde bulunduran çok değerli bir besindir. Çocuklarda büyümeyi, motor kasların gelişimini ve beyin fonksiyonlarını desteklemektedir. Polenin, insan sağlığı açısından vücut direncini, fiziksel performansı, besinlerden yararlanmayı artırıcı etkilerinin yanı sıra pek çok rahatsızlıkta tıbbi tedaviye destek sağlayıcı etkisi olduğu bilinmektedir."
"Kahvaltıdan önce, aç karnına tüketilmeli" Tüketilmeden önce polen alerjisine karşı sağlık kuruluşunda test yaptırılması gerektiğini belirten Yücel, alerjik reaksiyonu olmayanlara, genel sağlıklarını korumaları amacıyla kahvaltıdan önce, aç karnına polen tüketmelerini tavsiye etti.
Günlük doz kullanımının kişi ve vakaya göre değiştiğini dile getiren Yücel, "Genel olarak yetişkinler için 15-20 gram, 3-5 yaşındaki çocuklar için 5-10 gram, 6-12 yaşındaki çocuklar için 10-15 gram olabilir. Polen mümkünse buzdolabında, artı 4 derecede saklanmalıdır. Taze polen derin dondurucuda 1 yıla kadar saklanabilir" diye konuştu.


Saat: 02:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.