Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Sağlıklı ve Fit Bir Yaşam İçin 20 Altın Öneri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/172372-saglikli-ve-fit-bir-yasam-icin-20-altin-oneri.html)

Papatya 11.12.2015 10:02

Sağlıklı ve Fit Bir Yaşam İçin 20 Altın Öneri
 
Sağlıklı ve Fit Bir Yaşam İçin 20 Altın Öneri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İşte sağlıklı ve fit bir yaşam geçirmeniz için mutfağınızda oluşturmanız gereken kurallar...

Giderek artan beslenme hataları, dışarıda yeme, hareketsiz ve stresli yaşam, uykusuzluk, toplumumuzu giderek daha kilolu, yağlı, hastalıklara yatkın ve depresif yaptı. Mutlu olmak için iyi beslenmeliyiz ve bu aslında hiç de zor değil...Sağlıklı, düşük kalorili ama lezzetli yemekler yapmak için aşçılığınızı yeniden gözden geçirmeninizin vakti geldi.

İşte bugünden itibaren fit bir mutfak oluşturabilmek için dikkat etmeniz gereken 20 altın kural:

- Yemeklere iki, salatanıza ise bir çorba kaşığından fazla yağ kullanmayın.
- Lezzet artırıcı olarak baharatları tüm çorba ve yemeklerde, salatada, yumurta ve yoğurtla birlikte sık kullanın. Unutmayın; baharatlar yağ yakımını yüzde 20 artırabilir.
- Tuzu azaltın, Himalaya tuzuna geçin.
- Pirinç yerine bulgur ya da karabuğday kullanın.
- Baklagilleri haftada en az iki öğün tüketin; et ya da sebze yemeklerinin içine ekleyin. Özellikle sebze yemekleriyle birlikte ekmek yememek için, pişirdiğiniz sebzeye bir kase haşlanmış kuru baklagil eklemeniz işe yarayabilir.
- İştah kontrolü sağlayan tarçını daha sık ve bol kullanın.
- Kafein alımını azaltın; yerine bitki çayları tercih edin. Günde en az iki, üç fincan bitki çayı içmeyi hedefleyin.

- Ekmeğinizi tam buğday ve karabuğday unu karışımlarıyla, ekşi mayadan kendiniz pişirin.
- Bel çevresi yağlarınızı azaltmaya destek olan yağlı tohumlardan (özellikle çiğ badem) günde 10 adet tüketin.
- Hamur işi tüketimini hatırlatan çay saatlerinde meyve, yoğurt, yulaf karışımlarını, çorba veya tahıllı tost, söğüş gibi atıştırmalıkları tercih edin. Yulaf unlu krep, kek, karabuğday unlu poğaça, tahıllı simit, kuru yemişli kurabiye, puding gibi lezzetli ve fit tatlar keşfedin.
- Mutlaka günde iki bardak süt, yoğurt, ayran tüketerek yağ yakımınızı hızlandıran kalsiyum kaynaklarını yeterince alın. Bu ürünlerin yağsız ya da tam yağlı olmasına çok takılmayın; hangisini tüketebiliyorsanız tüketin, yeter.

- Omega-3 yağ asitleri, kilo kaybına özellikle yağ yakımını hızlandırarak katkıda bulunur. Haftada iki-üç öğününüz derisiz, yağsız, pişmiş bol balık ve bol yeşil salatadan oluşmalı.
- Günde bir çorba kaşığı çörekotu tüketin. Salata, yoğurt, çorba ve yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Bu tohum metabolizmanın yağ atmasına destek veriyor.
- Günde bir tatlı kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu da karın yağlarınızın yakılmasına destek sağlıyor.
- Çorbaların iştah kapatıcı özelliğinden faydalanın. Özellikle çok az kemik suyu ile pişirilmiş, karabuğdaylı sebze çorbaları, ana yemeklerden alacağınız kaloriyi kısıtlayarak kilo kaybınıza yardımcı olur. Mide hacmini dolduracağından yeme kapasitenizi azaltır.

-Geleneksel tariflere göre yemek pişiriyorsanız, tarifte verilen yağ ve şeker miktarını yarıya indirebilirsiniz. Un olarak da mutlaka tam buğday unu tercih etmelisiniz.
-Öğünlerinizi dengeleyin. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız; en basiti bir öğünde et grubu tüketiyorsanız diğerinde sebze tercih edin.
- Egzersizden bir saat önce mutlaka sağlıklı karbonhidrat ve proteinleri bir arada içeren bir ara öğün yapın. İçine taze meyve doğranmış yoğurt, tahıllı sandviç, bir avuç kuru meyve ve yağlı tohum veya süt enerjinizi dengeler. Egzersiz sonrası acıkmanızı önler, daha fazla yağ yaktırır.
- Günlük enerji alımınızı bir yere kadar kısabilirsiniz; bu yüzden yaktığınız enerjiyi artırmaya odaklanmalısınız. Sevdiğiniz bir egzersiz seç ve her gün en az 30 dakika yapın.
- Tercihiniz, sürekli devam ettirebileceğiniz (yürüyüş gibi) bir aktivite olsun.


Saat: 12:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.