Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Kafein İçeren İçecekler Nelerdir (https://www.forumaski.com/genel-saglik/176723-kafein-iceren-icecekler-nelerdir.html)

YeşiL6 04.02.2016 14:47

Kafein İçeren İçecekler Nelerdir
 
Kafein İçeren İçecekler Nelerdir

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kafein metabolik faaliyetlerin uyarılmasına ve metabolizma hızının artmasına neden olan bir maddedir. Özellikle kafeinli içecekler tüketilerek metabolizma hızının ciddi oranda artırılabileceği bilinmektedir. En çok kafein içeren içecekler arasında aslında gündelik yaşamda sıklıkla tüketmiş olduğumuz içecekler bulunmaktadır. Kafein bağımlılık yapan bir madde olduğundan dolayı farkında olmadan birçoğumuz bu içeceklere bağımlı hale gelmekteyiz. Her şeyin fazlası zarar olduğundan dolayı kafein içeren içecekler büyük ölçüde hayattan çıkarılmalı ya da bu içeceklere sınırlama getirilmelidir.

Kafeini genelde yorgunluğumuzu üzerimizden atmak için, daha uzun süre uyanık kalabilmek için ve daha fazla enerjik olmak için tüketiriz. Fakat kafeinin fazlası metabolizmaya zarar vermektedir. Aşırı kafein tüketimi kişide kalp çarpıntısına yol açmakta hatta ilerleyen durumlarda kalp krizine sebep olabilmektedir. Ayrıca fazla kafein tüketiminin bir diğer zararı da dişlerde leke yapmasıdır. Sürekli kafein tüketimi dişlerde sarı sarı lekelerin oluşmasına neden olur. Ekstradan bilgi vermemiz gerekirse; eğer panik atağınız var ise kafeinli içeceklerden mutlaka uzak durunuz. Panik atak hastalarının aşırı kafein tüketmesi nöbet geçirmelerine sebep olmaktadır. Gelin kafein içeren içecekler nelermiş bir göz atalım.

Kola, nescafe, kahve, çay, çikolata bu ürünleri aşırı tüketmeniz durumunda vücudunuzda kafein yığılması ile birlikte çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Sağlık yaşam için yediklerinize ve içtiklerinize dikkat ediniz.

Kafein belirli oranlarda tüketildiği zaman insan sağlığı için yararlı bir madde haline gelebilmektedir ancak fazla tüketilmesi beraberinde bağımlılığın yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. Bu yüzden elinizden geldiğince bu tip maddelerin tüketimine sınırlama getirmeniz mantıklı olacaktır. Aksi takdirde farkında olmadan bir kafein bağımlısı haline gelebilirsiniz.


Saat: 11:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.