Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Doğru İlaç Kullanmanın 7 Kuralı (https://www.forumaski.com/genel-saglik/176793-dogru-ilac-kullanmanin-7-kurali.html)

Papatya 06.02.2016 10:24

Doğru İlaç Kullanmanın 7 Kuralı
 
Doğru İlaç Kullanmanın 7 Kuralı

ilaç kullanımı, ilaç, doğru ilaç nasıl anlaşılır, ilacı doğru kullanmanın yolları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hastalıkların tedavisinde vazgeçilmez yere sahip olan ilaçlar, doğru kullanılmadıkları takdirde sağlık için önemli tehdit oluşturabiliyor. İşte doğru ilaç kullanmanın 7 kuralı!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Melih Babaoğlu, ilaç kullanımı sırasında yapılan yanlışlıklar sonucu ortaya çıkan ciddi rahatsızlıkların,sağlık sistemi gelişmiş ülkelerde bile önemli bir sorun olduğunu ve bunların bir bölümünün ölümle sonuçlanabildiğini söyledi.

Doğru ilaç kullanımını, "kişinin kendisine doktor tarafından reçete edilen ilacı, kendisi için önerilen miktarda, yeterli süre devam ederek ve toplum için en düşük maliyeti getirecek şekilde kullanması" olarak tanımlayan Babaoğlu, bunun verilen kullanım talimatlarına uymakla sağlanabileceğini belirtti.
İlaçların doktorun bilgisi dahilinde ve kontrolünde kullanılmasının önemine işaret eden Babaoğlu, vitamin, ağrı kesici gibi kullanımı basit olarak görünen ilaçları kullanmadan önce mutlaka bilgi alınması gerektiğini kaydetti. Doktorunuza muayeneye giderken kullandığınız tüm ilaçları ve önceki tedavi bilgilerinizi yanınızda bulundurmayı unutmayın!

Doğru ilaç kullanımının 7 kuralı

1. Doktorunuzun bilgisi olmadan ikinci bir ilaca başlamayınız.
2. İlaçları doktorunuzun anlattığı kullanım şekline uyarak kullanın.
3. İlaç tedavisine başladıktan sonra gelişen yeni bir yakınmanızın ilaca bağlı olabileceğini daima aklınızda bulundurun.
4. İlaç kullanımına gereksiz yere devam etmeyin ve önerilenden daha önce son vermeyin.


5. İlaca bağlı gelişebilecek olumsuz bir durumda sağlık personeline bilgi verebilmek için, birlikte yaşadığınız yakınlarınızı ilaçlarınız hakkında bilgilendirin.
6. Tedaviniz tamamlanınca artan ilaçlarınız varsa, maddi yetersizlik nedeniyle ilaç alamayan kişilere verilmek üzere doktorunuza verin.
7. İlacın yanı sıra ilaç dışı tedavilere de önem verilmesi gerektiğini dile getiren Babaoğlu "İlaçlar hastalıkların tedavisinde oldukça başarılı olabilse de çoğu kez istenen etkinliği tek başlarına sağlayamaz. Önerilen
yaşam tarzı değişikliklerine uymak, tedavi başarısı artırır" dedi.


Saat: 15:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.