Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık
facebook bağlan


Çavdar Ekmeğinin Zararları Nelerdir ?

Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Çavdar Ekmeğinin Zararları Nelerdir ? konusu , Çavdar Ekmeğinin Zararları Nelerdir ? Diyetisyenlerinde önerdiği gibi çavdar ekmeği ile daha sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Diyetisyenlerin diyet yapan kişiler için önerdiği ekmek türü; çavdar ekmeğidir. Rengi koyu olduğundan çavdar ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.02.2016, 11:30   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çavdar Ekmeğinin Zararları Nelerdir ?



Çavdar Ekmeğinin Zararları Nelerdir ?



Diyetisyenlerinde önerdiği gibi çavdar ekmeği ile daha sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Diyetisyenlerin diyet yapan kişiler için önerdiği ekmek türü; çavdar ekmeğidir.

Rengi koyu olduğundan çavdar ekmeği diğer diyet ekmeklerine nazaran esmer olmaktadır. Beyazlatmak amacıyla öğütülme işleminde kepek kısmının seyreltilmesi lif oranının düşmesine neden olacaktır. B vitamini içeriği aynı zamanda oldukça azalacak, yoğun miktarda kepek mayalanma esnasında kabarmayı engelleyecektir. Nem durumu dikkate alınarak saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Uygun koşullar oluşturulmadığında çok kısa sürelerde küflenebilir. Çok yüksek kepek oranı kalsiyumla demir emiliminin yanı sıra çinko alımını etkileyecektir.

Piyasada satışı yapılan çavdar ekmeği genellikle üçte iki çavdar unu, üçte bir buğday unu karıştırılarak yapılır. Böylelikle, ekmekte kepek biraz azaltılmış ve kabarma daha iyi olduğundan kalsiyum, demir ve çinkoya olan olumsuz etkisi düşer. Bu ekmekler, özellikle, kabızlıktan yakınanlar için faydalıdır. Ayrıca, yetişkin şeker hastalarına, kan şekerini hızlı yükseltmediği için de önerilmektedir. Yine kanla-lannda kolesterol yüksek olanlar için uygun bir ekmek türüdür. Piyasada “kepek ekmeği” adı altında satılan ekmek, kepeği alınmış buğday ununa kepek eklenerek yapılır. Bu ekmek de çavdar ekmeğine benzer. Kesinlikle aynı şey değildirler.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi yüksek oranda lif içerdiğinden çavdar ekmeğinin zararları ortaya çıkarak demir emilimini azaltacaktır. Saklama koşullarına özen gösterilmeyen durumlarda bozularak sağlığımızı tehdit edecektir. Diyet ekmeklerin tamamında bulunan fazla ekmek tüketiminin kilo aldırma riski; çavdar ekmeklerde de bulunmaktadır. Çavdar ekmeğinin kalorisi hakkında yapılan araştırmalarda oldukça değişik kalori miktarı verilmektedir, beslenme ve diyetisyenlerce belirlenen oranlarda kişisel diyet listesi içerisinde bulundurularak tüketilmelidir.

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 09:45