Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Erken Yatıp Kalkmaya Alışmak (https://www.forumaski.com/genel-saglik/177023-erken-yatip-kalkmaya-alismak.html)

YeşiL6 12.02.2016 13:19

Erken Yatıp Kalkmaya Alışmak
 
Erken Yatıp Kalkmaya Alışmak

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Güne sağlıklı ve dinç bir şekilde başlamak için hiç kuşkusuz zamanında yatma ve kalkma problemleri önemli bir sorun teşkil etmekte. Bu yazımızda sizlere yatma ve kalkma saatlerinizi kolaylaştıracak bir kaç yöntemden bahsedeceğiz.

Zamanında nasıl yatağa gireriz?

-Ne kadar uyuyacağınızı kesin olarak belirleyin.

Her ne kadar uzmanlar normal yetişkin bir insanın günde 8 saatten az uyamaması gerektiğini belirtselerde, her insanin kendine has bir organizması, iş yoğunluğu, stresi olduğunu unutmamalıyız. Kısacası size kaç saat uyku yeteceğini sadece siz kendiniz belirleyebilirsiniz. Kimisine 4 saat uyku yeterken, bir başka kişiye çalıştığı ortamdan ve yüklendiği sorumluluklardan dolayı oluşan vucüt yorgunluğundan 10 saat uyku bile az gelebilir.

Çok geç yatmayın, sabahları alarmsız veya kendi başınıza kalkmayı alışkanlık haline getirin. Kaç saat uyuduğunuzu ise boş bir kağıda yazın. 1-2 hafta kadar her gün kaç saat uyuduğunuzu yazdıktan sonra artık ortalama sizin ne kadar saat uykuya ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz.

-Uyumadan önce yaptığınız işlemleri rutin hale getirin.

Kendi vucüdunuzu uyumaya hazır hale getirmek için her gece yatmadan önce yaptığınız rutin işleri tekrarlamalısınız. Örneğin; yarın için iş elbisenizi hazırlamak, dişlerinizi fırçalamak ve duş almak, süt içmek, çocuklarınıza hikaye kitabı okumak gibi. Yine yatağa girmeden bir saat önce televizyon ve bilgisayardan uzak durmanız rahat bir uyku için size güzel bir ortam oluşturacaktır.


-Beslenmenize dikkat edin.

Beslenme en önemli etaplardan biri olarak dikkat çekmektedir. Yatmadan en az 2-3 saat önce yemeğinizi yemelisiniz, aksi takdirde vucüdunuz bütün gece sadece midenizi eritmekle uğraşacak. Yine ayrıca yatmadan önce fazla sıvı tüketmemeye özen gösterin yoksa geceleyin uykunuzu bölmek zorunda kalabilirsiniz.


Yataktan zamanında nasıl kalkarız?

-Niçin yataktan kalkmalıyız.?

Kendinize yataktan kalkmak için güzel bir sebep belirleyin. Bu yöntem sabahları yataktan kalkmanız için size en büyük pozitif güç olacak. Düşünün ve bu sorunun gerçek cevabını bulduğunuzda yataktan kalkma probleminide büyük ölçüde aşmış olacaksınız. Ayrıca sabah alarmının size sadece stres yarattığını unutmayın. Hatta sizlerinde dikkatini çektiği gibi genel olarak alarmlar sert muziklerden oluşmaktadır. Bu sert muziklerin yerine hafif ve sizlerin hoşuna gidiceği muzikleri tercih edin. Daha önce yazdığımız gibi eğer kendiniz yataktan kalkmayı başarırsanız, bu alarm stresinide üzerinizden atmış olacaksınız.


-Sadece iyi şeyleri düşünün.

Uyandığımız zaman genel olarak hemen aklımıza o gün için bizi bekleyen zorlu işler ve kararlar aklımıza gelir ve hemen tekrardan yatağa girmek isteriz. Bu nedenle yataktan kalktığınız an kafanızdaki bütün karamsarlıkları yatakta bırakın ve sadece o güne ait iyi şeyler düşünün.

-Güzel bir kahvaltı size güzel bir gün yaşatır.

Kahvaltıda her gün aynı şeyi yemek sizlere belki çok sıkıcı gelebilir. O nedenle sabahları bazen kahvaltılarda kendinize süpriz yapın. Örneğin kahvaltınızı evde yapmak yerine, dışarıda yapabilirsiniz. Güne iyi başlamanın yolu iyi bir kahvaltıdan geçtiğini kesinlikle unutmayın.


Saat: 16:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.