Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Jüvenil Romatoid Artrit Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi (https://www.forumaski.com/genel-saglik/177084-juvenil-romatoid-artrit-nedenleri-belirtileri-ve-tedavisi.html)

YeşiL6 15.02.2016 13:25

Jüvenil Romatoid Artrit Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi
 
Jüvenil Romatoid Artrit Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

JÜVENİL ROMATİT ARTRİT NEDİR?

Juvenil romatoid artrit hastanın eklemlerini ve iç organlarını etkileyen, aylarca, hatta yıllarca süren iltihabi bir hastalıktır. Bu hastalık çocuk 16 yaşma gelmeden önce ve sıklıkla 2 ila 5 veya 9 ila 12 yaşları arasında başlar. Juvenil romatoid artritin üç tipi vardır. En sık rastlanan şekli pausiartiküler (birkaç eklem anlamına gelir) tiptir ve çocuğun dizleri, ayak bilekleri veya el bilekleri gibi eklemlerinden dört veya daha azında görülür. En sık görülen ikinci tip poliartiküler (çok sayıda eklem anlamına gelir) tiptir ve el ve ayak parmakları gibi küçük eklemler de dahil olmak üzere beş veya daha fazla eklem tutulumu olur. En sık rastlanan üçüncü tip sistemik (“tüm vücudu içeren” anlamına gelir) tiptir ve yalnızca eklemler değil iç organlar da etkilenir.

JÜVENİL ROMATOİD ARTRİT NEDEN OLUR?

Juvenil romatoid artritin sebepleri belli değildir, fakat bu hastalığın artrit gelişmesine yatkın bir kişide herhangi bir enfeksiyon sonrasında ortaya çıktığı düşünülmektedir. Otoimmün bir bozukluk olan juvenil romatoid artritte hastanın enfeksiyona karşı vücudunun doğal savunma mekanizması olan bağışıklık sistemi uyarılarak vücudun kendi dokusuna karşı saldırı ortaya çıkar.

JÜVENİL ROMATOİD ARTRİT BELİRTİLERİ

Jüvenil romatoid artrit belirtileri genellikle hastalığın dönem dönem alevlenip düzelmesi şeklinde kendini gösterir. Belirtiler eklemlerde meydana gelen şişme, ağrı, sıcaklık ve sertliğin yanı sıra enflamasyonun olduğu eklemlerin üzerindeki deride kızarıklık görülebilir. Erken belirtilerden biri, sabahları uyandığında hastanın eklemlerinde sertleşme olmasıdır. Hasta etkilenen eklemini bükülmüş olarak tutabilir, çünkü hareket ettirmek ağrıya neden olabilir.


Saat: 04:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.