Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Kalp Romatizması Nedir? Kalp Romatizması Belirtileri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/177090-kalp-romatizmasi-nedir-kalp-romatizmasi-belirtileri.html)

YeşiL6 15.02.2016 13:44

Kalp Romatizması Nedir? Kalp Romatizması Belirtileri
 
Kalp Romatizması Nedir? Kalp Romatizması Belirtileri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

KALP ROMATİZMASI NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

Kalp romatizması kalp ve kapakçıklarında oluşan hasarlar nedeni ile meydana çıkan kalbin işlevinin bozulmasıdır. Bu durum iyi tedavi edilmediği sürece romatizma kalp kapaklarına yerleşir. Bu romatizma çeşidinde yaşlılıkta olduğu gibi yaşa bağlı değil gençlikte boğaz enfeksiyonlarından oluşan akut romatizmal ateş adı verilen bir çeşit kalp hastalığıdır.

Boğaz enfeksiyonları iyi tedavi edilmez ise yerleşen bakteriler ile vücudun verdiği savaş kalbi, böbrekleri ve diğer bazı organları da zarar verebilir. Genelde kalp kapakları boğazdaki enfeksiyonel rahatsızlıklardan daha çok etkilenmektedir. Kapakçıklardan en fazla etkileneni mitral kapak olup mitral kapak daralır, sertleşir ve büzülür. Genellikle kadınlarda daha fazla rastlanan kalp romatizması sonucu meydana çıkan rahatsızlığa mitral kapak darlığı ya da mitral stenoz adı verilir. Kalp romatizmasından diğer etkilenen kapakçık ise aort kapağı olup her iki kapakta veya birinde darlık oluşabilir.

KALP ROMATİZMASI BELİRTİLERİ

Kalp romatizması belirtilerinde genelde hastada nefes darlığı, kuru öksürük, sık sık tekrarlayan soğuk algınlığı, morarma, el ve ayaklarda üşüme, aşırı yorgunluk hissi ve efor sırasında bayılma hissi gibi bazı belirtiler olabilir.

KALP ROMATİZMASI TEDAVİSİ

Kalp romatizması tedavisinde öncelikle erken tanı konulması oldukça önem taşımaktadır. Tedavide hastanın istirahat etmesi ve vücudun enfeksiyonlardan korunması gerekli olduğu gibi, vücuttaki
streptokokların neden olduğu enfeksiyonu iyileştirmek amacı ile antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Tedavide aspirin ve kortizon dışı antiromatizmal ilaçların yanı sıra koruyucu amaçlı depo, penisilin enjeksiyon tedavisi ayda bir düzenli bir şekilde gün atlamadan bu enjeksiyonun yapılması hastalığın tedavisi için önemlidir. Bu tedaviye başlamadan önce mutlaka bazı testlerin yapılması gerekir ve eğer gerekiyor ise çok nadir olarak kortizon tedavisi de verilebilir.

Kalp romatizması hastalığı var ise öncelikle uzman bir kardiyolog tarafından incelenmesi önemli olup, tedaviden kaçılmaması hastalığın ilerlememesi için çok önemlidir. Genelde hastalar iğne korkusu veya her ay enjeksiyon derdi çekmek istemedikleri için tedaviye önem vermezler bu yüzden iyileşme şansları da azalır ve daha zor durumda kalabilirler. Bu nedenle düzenli tedavi görmeleri gerekmektedir.

Hastalığın akut dönemdeki tedavisi temel olarak ilaç tedavisi ve ileri ki dönemlerde hastanın bu rahatsızlığı yaşadığının bilinmesi, özellikle kalp tutulumu teşhis edilmiş ise sonraki yaşamında düzenli takip edilmesi gereklidir. Kapak tutulumu olan hastaların hastalığın şiddeti göz önünde bulundurularak, ekokardiyografi çekilerek takip altında tutulması gereklidir.

Genelde ilaç tedavisi yeterli olur iken, ileri ki yaşlarda veya yaşlılık döneminde dokular bozulmaya başladığında ve kalbin zorlanacağı durumlarda kapaklara yönelik balon-valvüloplasti girişimsel tedavi ya da ameliyat yapılması kapakların tamiri veya kapak değiştirilmesi gibi bazı farklı tedavi yöntemleri uygulanması gerekebilir. Burada önemli olan bu hastaların sürekli doktor takibi altında tutulmalarıdır.


Saat: 15:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.