Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Balgama Ne İyi Gelir ? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/177797-balgama-ne-iyi-gelir.html)

YeşiL6 26.02.2016 15:03

Balgama Ne İyi Gelir ?
 
Balgama Ne İyi Gelir ?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Balgam neden olur?

Solunum organlarımız tarafından salgılanan yapışkan ve renkli maddeye balgam denir. Normal şartlarda solunum yollarımızda bir miktar balgam bulunması gayet normaldir fakat bu balgamın her geçen gün fazlalaşarak birikmesi ve renginin değişim göstermesi hastalık habercisi olabilir. Balgamınızın rengi kırmızıysa yani kanlı balgam atıyorsanız ciddi bir akciğer rahatsızlığı geçiriyor olabilirsiniz. Sarı renkli balgamlar solunum yollarınızda bir iltihaplanmanın söz konusu olduğunu gösterir. Siyah ya da gri renkli balgamlar ise aşırı sigara tüketen kişilerde ve sürekli kirli hava soluyan bireylerde görülür. Şeffaf balgam ise astımın en büyük habercisidir. Bu balgamı atmak için astım hastası kişi oldukça zor bir süreç geçirir.

Balgamı ne söker?

Günümüzde doğal olan bir sürü bitki ve bu bitkilerden yapılan karışımlar balgamı vücuttan atmak için kullanılır. İşte o bitkiler ve yöntemlerden bazıları…

Anason çayı: Anason çayı göğüsteki tıkanıklıkları çözmek için yardımcı bir şifa kaynağıdır. İçilmesinin yanı sıra kaynatılıp buharı koklandığında da ciğerler biraz daha yumuşayarak balgam çıkarmaya daha elverişli hale gelir.

Kekik çayı: Kekik çayı soğuk algınlığı hastalıklarında kullanıldığı gibi, balgam söktürücü özelliği için de gayet rahat kullanılabilir. Ciğerleri yumuşatarak daha rahat öksürme imkanı verir. Tadından memnun kalınmazsa limon ve balla karıştırılarak da içilebilir.

Nane çayı: Nane çayı kişinin ciğerlerini temizlemesinin yanı sıra kişinin boğaz kısmını da ferahlatarak balgamını daha rahat çıkarmasını sağlar.

Okaliptus çayı: Doğal ürünler arasında en etkili balgam söktürücü okaliptus çayıdır. Hem boğazları hem de ciğerleri rahatlatır.

Rezene çayı: Rezene çayı, balgamdan ve dolayısıyla bronşitten kaynaklı olabilecek kuru kuru öksürmeye şifa olma özelliği taşır.

Limon: Limonun suyunu sıkıp çayını hazırladıktan sonra içerisine bal katarak tükettiğinizde balgam söktürücü özelliğe bürünür.

Soğan: Soğanla birlikte limonu sıkıp suyunu çıkardıktan sonra bunları karıştırıp kaynatın, üzerine bal ekleyip gün içerisinde 2-3 kere içerseniz astım hastalığı olanlar için birebir iyi gelecektir.

Elma: Bütün bir elmayı blenderdan geçirip çıkardığınız posayı kaynattıktan sonra üzerine isteğinize göre(daha fazla ferahlamak istiyorsanız) karanfil de atarak içebilirsiniz. Bu karışım birebir balgam söktürücüdür.

Sarımsak: Önceden kaynattığınız suyun içine ezilmiş sarımsak, limon, karabiber ve çok az tuz atıp iyice karıştırın. Bu kür astım hastaları, bronşit rahatsızlıklar geçirenler ve balgam sorunu olanlar için şifa niyetine tüketilmesi gereken bir içecektir.

Havuç: Havucun suyunu sıkıp posasıyla beraber içerisine bal karıştırdığınızda günde 3 kere tüketerek astım hastalığınıza ve balgam sorununuza rahatlatıcı bir çözüm yaratabilirsiniz.

Biber: Biberin balgamı kurutma etkisi vardır. Bir biberi balla beraber kaynatıp yiyerek ya da yarım limonun üzerine tuzla karabiber serpip yiyerek balgamınızı daha rahat çıkartırsınız.


Saat: 17:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.