Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Uyku Yogası Nedir? Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/178402-uyku-yogasi-nedir-nasil-yapilir.html)

Papatya 08.03.2016 20:12

Uyku Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Uyku Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?

uyku yogası nedir, uyku yogası nasıl yapılır, uyku yogası ile uyuma

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Uyku yogası ile rahatça uyuyun

Huzurlu ve rahat bir uyku tüm günün yorgunluğunu alır. Peki daha rahat bir uyku için yoga yapmaya ne dersiniz?

Yoga pratiğindeki derin nefesler ve pozlardaki hareketlerin oluşturduğu etkiyle parasempatik sinir sisteminiz devreye girecek, zihninizi sakinleştirecek, fiziksel tansiyonunuz azalacak ve sabaha kadar huzurlu bir şekilde uyuyacaksınız.

Uyku yogası nasıl yapılır


- Nefes verin ve nazikçe bacaklarınızı duvarla paralel olacak şekilde kaldırın. Omuzlarınızın ve başınızın yerde olması gerekir. Bu pozisyon bacaklarınızın arkasını gerdirme amaçlı yapılmaz, eğer böyle hissediyorsanız duvardan biraz uzaklaşın. Sırtınızı hep yerde tutun. Eğer boynunuzda düzlük hissediyorsanız bir havluyla destekleyin. Kollarınızı açın ve avucunuz yukarı bakacak şekilde yerde tutun.
- Rahatlayın ve gözlerinizi kapatın.
- Pozisyon içindeyken nefes alışınız üzerine çalışın.
- Deneyiminizi derinleştirmek için nefesinize odaklanın. Bir elinizi karnınıza, diğerini de kalbinize koyarak başlayın, nefesinizin doğal ritminin farkına varın.
- Rahat edince, yavaş ve nazik bir şekilde derin nefes alıp verin. Nefes alışınızla nefes veriş sürenizi eşit tutun. Eşit nefes alma denilen bu yöntem zihni sakinleştirmeye yarar.
- Bu pozisyonda 5 ile 20 dakika arasında kalın. Son dakikalarda nefes alışınızın normale dönmesine izin verin. Bu pozisyonun rahatlığını hissedin. Pozisyondan çıkmaya hazır olduğunuzda, bacaklarınızı göğsünüze doğru çekin ve yanınıza dönün. Kollarınızı kullanarak ayağa kalkın ve yavaş hareket etmeye özen gösterin.
Not: Bu pozisyon çoğu insan için tamamiyle güvenli olsa da, hamile olanlar, yüksek tansiyon ya da boyun ve bel ile ilgili ciddi rahatsızlıkları olanların öncesinde doktorlarına danışmaları gerekir.

MalıHulya 08.03.2016 20:30

Cevap: Uyku Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Uykununda yogasımı olurmuş. Saçma sapan şeyler çıkarmayın.
Dön yüzünü Kibleye yat .Dilinde zikir al sana huzur.


Saat: 17:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.