Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık
facebook bağlan


Bayram Şekeri Alırken Dikkat

Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Bayram Şekeri Alırken Dikkat konusu , Bayram Şekeri Alırken Dikkat şeker, bayram, 2016 bayram şekeri, bayram şekeri alırken nelere dikkat edilmeli, bayram şekeri seçimi püf noktaları ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, maliyeti düşürmek için şeker yerine ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.06.2016, 03:57   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bayram Şekeri Alırken Dikkat



Bayram Şekeri Alırken Dikkat


şeker, bayram, 2016 bayram şekeri, bayram şekeri alırken nelere dikkat edilmeli, bayram şekeri seçimi püf noktaları



ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanıldığına işaret etti.


Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanıldığına işaret ederek, "Bu mübarek ayın manevi iklimine, gıdada hileye başvurmak yakışmaz. Şekerleme ve lokum üreten esnafımızı Ahi kültürüne uygun kaliteli üretime davet ediyor, vatandaşlarımızı ucuz ürünlere karşı uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.
Maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanıldığına işaret eden Çelikus, bu maddelerin aşırı kullanımının insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.


Hileli şeker konusunda vatandaşları uyaran Çelikus, "Bu mübarek ayın manevi iklimine, gıdada hileye başvurmak yakışmaz. Şekerleme ve lokum üreten esnafımızı Ahi kültürüne uygun kaliteli üretime davet ediyoruz. Vatandaşlarımızı da ne şekilde üretildiği, kimin ürettiği belli olmayan, sağlığı tehdit eden ucuz ürünlere karşı uyarıyoruz." dedi.


"Lokumun rengi parlak ve canlı olmalı"


Lokum imalatında nişasta oranının fazlalığına ve rutubet oranının da yüksek tutulduğuna dikkati çeken Çelikus, böylece lokumun hem ağırlığının fazla hem de sağlığa zararlı hale geldiğini kaydetti.

Çelikus, "Lokum alırken ağırlığına, parlaklığına ve elastikiyetine bakmak gerekiyor. Taze lokumun rengi parlak ve canlıdır. Bayat lokum ise mat ve solgun görüntüsünden anlaşılır. Ayrıca lokumun elastiki bir yapıda olması gerekir. Lokum alırken bunlara dikkat edilmesini önemle hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:04