Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Bisiklet sürmenin faydaları (https://www.forumaski.com/genel-saglik/39049-bisiklet-surmenin-faydalari.html)

Urahara 26.06.2013 20:28

Bisiklet sürmenin faydaları
 
Bisiklet sürmenin faydaları

Büyüdükçe uzaklaştığınız bisikletinize geri dönmeniz için 10 harika neden

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

1.FORMUNUZU YAKALAYACAKSINIZ
Düzenli yapılan bütün fiziksel aktiviteler gibi bisiklete binmekte kaslarınızı düzenli çalıştırıyor, nefes alımımızı düzenliyor ve vücüdumuza esneklik kazandırıyor.Aynı zamanda, aşırı kilo alımı, kolesterol,, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor. Bu eğlenceli spora günde sadece 1 saatinizi ayırark yaklaşık 300 kalori harcamanız mümkün!

2.DAHA FAZLA OKSİJEN ALACAKSINIZ
Araba yerine bisikletle gittiğimiz her kilometrede karbonmonoksik, karbondioksit, azot ve benzin gibi gazlara daha az maruz kalıyoruz. Bu da daha sağlıklı ve doğal bir ulaşım anlamına geliyor. Tabii önemli bir hatırlatma yapmak yerinde; bisikletinizi ana yollarda değil, daha az taşıtın geçtiği daha yeşil yollarda sürmeye çalışın.

3.AĞRILARINIZ AZALACAK
Romatizma ve eklem ağrılarından şikayet ediyorsanız tek yapmanız gereken selenizi biraz öne doğru kaydırarak sırtınızı uygun bir pozisyonda tutmak. Böylelikle sırt ağrılarınıza son verebilirsiniz. Ayrıca kaslarınız güçlendiği için eklem ağrılarınız da kısa bir zaman içinde azalacak.

4.ZAMAN KAZANACAKSINIZ
Araba için park yeri arama zamanını, park etme süresini ve gideceğimiz yere kadar olan yürüme mesafesini düşündüğümüzde de bisiklet daha çok zaman kazandırıyor. Trafiğe takılmadan, metro, tramvay ve otobüs gibi taşıtları beklemeden, gideceğiniz yere çok kısa zamanda ulaşmanız mümkün...

5.STRESTEN UZAKLAŞACAKSINIZ
Bisiklete binme esnasında yapılan düzenli ve ritmik hareketler insanları günlük yaşantılarında maruz kaldıkları tüm olumsuz etkilerden uzaklaştırıyor ve rahatlatıyor. Hareket halindeki beden, 30-40 dakika sonra endorfin salgılamaya başlıyor. Bu da kişinin kendisini mutlu hissetmesi anlamına geliyor!

6.KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEYECEKSİNİZ
Motorlu taşıtlar sera galarının yayılmasının en temel sebebini oluşturuyor. Bir kişinin bir yıl boyunca kısa mesafeli yollarda bisiklet kullanması, 500 kilogramdan 1 tona kadar br miktarda karbon gazının yayılmasını önlüyor. Yani bisiklet kullanmak sadece sağlığımıza fayda sağlamıyor, aynı zamanda dağayı da koruyor.

7.ŞEHRİ YENİDEN KEŞFEDECEKSİNİZ
Bisikletin üzerindeyken şehri daha farklı bir gözle keşfetmeniz mümkün. Dar sokaklara girerek her yeri daha yakından inceleyebilir, araba kullanırken dikkat etmediğiniz bir çok ayrıntıyı fark edebilirsiniz. Böylelikle şehrin zenginliklerine bir kere daha hayran kalacaksınız.

8.DAHA GÜVENLİ YOLCULUK YAPACAKSINIZ
Bisikletle arabaların arasından kolaylıkla sıyrılabilerek yolda diğer ulaşım araçlarına göre daha risksiz yolculuk yapmanız mümkün. Diğer motorlu taşıtlara göre 8 kat daha güvenli olduğu biliniyor. Bu yüzden bisiklet kullanan kişi sayısının artması trafik kazalarının oranını da azaltıyor.

9.DAHA SAĞLIKLI OLACAKSINIZ
Bisiklet sayesinde daha fazla egzersiz yapacak, daha çok oksijen alacaksınız. Üstelik trafik sıkışıklığında vakit geçirmediğiniz için sinirleriniz bozulmayacak, gereksiz yere strese girmeyeceksiniz. Ve elbette tüm bunlarrın tek bir anlamı var; genel sağlığınız bisiklet sayesinde çok daha iyi bir hale gelecek!

10.GELECEĞİN TAŞITINI KULLANANLARIN ÖNCÜSÜ OLACAKSINIZ
Sadece insan gücüyle yol almamızı sağlayan bisiklet, hem artan trafiği önlemek hem de çevre kirliliğini engellemek yolunda umut veren bir araç. Bu özellikleriyle bisiklet geleceğin taşıtı olma yolunda ilerliyor. Siz de bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanarak, bu akımı yayan bir öncü olabilirsiniz.

Venüs 27.06.2013 00:46

Cevap: Bisiklet sürmenin faydaları
 
Botanik park'ta cok eglenceli oluyor bisiklet turu temiz hava ohhh miss :)


Saat: 17:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.