Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Sigara kireçlenmeyi tetikliyor (https://www.forumaski.com/genel-saglik/39848-sigara-kireclenmeyi-tetikliyor.html)

Urahara 02.07.2013 20:11

Sigara kireçlenmeyi tetikliyor
 
Sigara kireçlenmeyi tetikliyor

Yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren eklem kireçlenmesinin oluşumunda genetik yatkınlık rol oynuyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İleri yaş hastalığı olarak bilinen ancak genç yaşlarda da görülebilen eklem kireçlenmesi, hayat konforunu olumsuz etkileyen önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor.
Genetik faktörler ve yaşam tarzının kireçlenme nedeni olduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, yaşlanmayla birlikte gelen hücresel kayıpların kireçlenmeye yol açarak, eklemlerin bazı görevlerini yerine getirmesine engel olduğunu söyledi.Eklem içi sıvısının azalması olarak tarif edilen eklem kireçlenmesinin, yaş faktörünün yanı sıra genetik yapı, hareketsiz yaşam, aşırı kilo ve sigara kullanımı gibi nedenlerle ortaya çıktığını vurgulayan Kılınçoğlu, "3 aydan fazla süren ve geçmeyen ağrılar, eklemlerde bir sorunun varlığının göstergesidir. Ağrı geniş bir alana yayılır ve yumruk yenmiş gibi bir his yaratır. Ağrıyı iç organlarda hissetmek de mümkündür. Ağrı aralıklarla gidip gelebilir. Tanı konulurken tüm omurga sistemi gözden geçirilmelidir" dedi.

CERRAHİ MÜDAHALE NE ZAMAN GEREKİR?

"Kireçlenmenin ömür boyu süren bir rahatsızlık olduğu unutulmamalı" diyen Dr. Kılınçoğlu, bu nedenle öncelikle yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesinin önem taşıdığını vurguladı. Kılınçoğlu'na göre, fazla kilolar verilmeli, sigara bırakılmalı, kişi yaşına ve zevkine uygun bir spor yapmalı.
Yaşam tarzı değişikliklerine ve diğer tedavilere cevap vermeyen hastalarda cerrahi seçeneklerden yararlanılmasını öneren Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, mikro cerrahi yöntemiyle, fazla kireçlerin alındığını ve hastanın rahatlatıldığını sözlerine ekledi.


Saat: 03:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.