Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık
facebook bağlan


Manda Yoğurdu Kanser Riskini Azaltıyor

Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Manda Yoğurdu Kanser Riskini Azaltıyor konusu , Manda Yoğurdu Kanser Riskini Azaltıyor AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri, 440 fare üzerinde TÜBİTAK destekli yaptığı araştırma, manda yoğurdunun kolon ve rektum (kolorektal) kanser ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.08.2013, 16:24   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Manda Yoğurdu Kanser Riskini Azaltıyor



Manda Yoğurdu Kanser Riskini Azaltıyor


AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri, 440 fare üzerinde TÜBİTAK destekli yaptığı araştırma, manda yoğurdunun kolon ve rektum (kolorektal) kanser riskini önemli oranda azalttığını ortaya koydu.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. İbrahim Demirkan başkanlığında Veteriner Fakültesi'nden öğretim görevlilerinin oluşturduğu ekibin, TÜBİTAK desteğiyle ''farelerde probiyotik yoğurdun ve kefirin kolo-rektal kanser üzerine koruyucu ve sağaltıcı etkilerinin karşılaştırılması'' başlıklı bir projeyi yürüttüğü belirtildi.

Araştırma kapsamında, 8 haftalık 440 erkek fare üzerinde çalışma yürütüldüğü, probiyotik yoğurdun ve kefirin kanser oluşmadan önce veya en azından kanserojen maddeye aynı anda maruz kalma döneminde alınmasının, kanser riskini düşürdüğünün gözlemlendiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Prof. Dr. Demirkan ise ''Probiyotiğin, düzenli olarak yeterli miktarda tüketildiğinde bağırsak mikro florasına yerleşerek, normal beslenmenin ötesinde çeşitli faydalar sağlayan mikroorganizmalar'' olarak tanımlanabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Çalışmalarda, manda yoğurdu ve L.rhamnosus ile hazırlanan ürünün diğerlerine göre tümörden koruyucu ve tümör oluşumunu önleme etkisinin daha anlamlı olduğu sonucuna varıldı. Bu durum, süt yağının bileşiminde doymuş yağ asitlerinin oranı daha fazla olduğu için, manda yağlarının kıvamı, donma ve erime noktaları ile iyot sayısı inek sütüne göre bir hayli farklı olmasından kaynaklanabilir. Bu ürün, bazı temel yağ asitleri ve yağda eriyen vitaminleri oldukça yüksek seviyelerde içermesi nedeniyle önemli bir hayvansal üründür. İleride yapılacak çalışmalarda manda yoğurdunun in vitro koşullarda hücre düzeyinde ve moleküler etkileri bakımından incelenmesiyle etki mekanizması aydınlatılmış olacaktır.''

Hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Hayat
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:22