Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   C Vitamı İçeren En İyi Meyve ve Sebze Suları (https://www.forumaski.com/genel-saglik/47330-c-vitami-iceren-en-iyi-meyve-ve-sebze-sulari.html)

Hayat 17.08.2013 16:25

C Vitamı İçeren En İyi Meyve ve Sebze Suları
 
C Vitamı İçeren En İyi Meyve ve Sebze Suları


vitaminli meyve ve sebze suları bu hayati besine erişmenin lezzetli ve yararlı bir yoludur. Birçok kişi yüksek C vitaminli içecekler düşünüldüğünde portakal suyu ve başka meyve suların düşünür ama bazı sebze suları da iyi C Vitamı kaynaklarına dahil edilmelidir. En iyi bazı C Vitamı suları lahana ve brokolinin yanı sıra kividen yapılan yeşil sular, greyfurt suyu ve limonla hazırlanan sulardır. Düzenli olarak C Vitamı suyu tüketmek askorbik asit eksikliğinden kaçınmaya yardımcı olur. C Vitamı eksikliğinin belirtilerinden birkaç tanesi kuru cilt, hastalık ve enfeksiyonlara karşı zayıflayan bağışıklık, burun kanamaları ve kanayan, iltihaplı dişetleridir. Sigara içen ve C Vitamı gibi vitaminler açısından sağlıklı beslenmeyen kişilerde eksiklik olabilir ve C Vitamı sularından yararlanabilirler. Ciddi C Vitamı eksiklikleri dünyanın birçok kısmında nadirdir ama hafif eksiklikler yaygındır.

Marketlerde ve manavlarda mevcut olan ve evde yapılması kolay olan C vitaminli içecekler vücudun en iyi seviyelerini korumaya yardımcı olur. Bunu sağlayan en iyi sulardan bazıları, beta-karoten ve E Vitamı gibi vitaminler ve mineraller de sunan sebze sularıdır. C vitaminli sebze suları evde taze yeşil biber, brokoli , lahana, yapraklı yeşil sebzeler, brüksellahanasından istediklerinizi karıştırarak yapılabilir. Portakal suyunun yanı sıra diğer C vitaminli sular çilek, mango, ananas ve kızılcıktan yapılanlardır. Hepsinin C vitamin içeriği yüksektir ve marketlerde kolayca bulunabilir veya evde yapılabilir. Taze limonlarla yapılan sular da en iyi C Vitamı kaynakları arasındadır.

C Vitamı suları kişilerin hafif ya da şiddetli C Vitamı eksikliğinden kaçınmasına yardım etmekle kalmaz, kanser ve kalp hastalığına karşı korunmakta da yararlıdır ve sağlıklı yaşlanmaya büyük ölçüde yardımcı olabilir. C Vitamınde bulunan antioksidan özellikler hücre oksidasyonuna karşı korunmaya yardım ederken aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetli ve sağlıklı tutar. En iyi C vitamin suları en yüksek vitamin içeriğine ve eksiklik veya hastalık riski olanların her gün içmelerini sağlayacak hoş tatlara sahip olanlardır. Birçok kişi portakal suyunun bu kategoride at başı gittiğini düşünür ama farklı meyve suları ve karışımlar deneyerek kişisel favoriyi bulmak kolaydır.
[/B]

Papatya 05.10.2015 01:13

Cevap: C Vitamı İçeren En İyi Meyve ve Sebze Suları
 
Meyveler, meyve sularına göre daha sağlıklı meyveyi meyve suyu değil de meyve olarak tüketmek gerekir. Yine de meyve suyu tercih edilecekse elma suyu tercih edilebilir :)


Saat: 02:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.