Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   İlaç Zehirlenmesinde Neler Yapılmalı (https://www.forumaski.com/genel-saglik/61770-ilac-zehirlenmesinde-neler-yapilmali.html)

YeşiL6 23.10.2013 12:40

İlaç Zehirlenmesinde Neler Yapılmalı
 
İlaç Zehirlenmesinde Neler Yapılmalı

Bir ilacın farkında olunsun ya da olunmasın fazla miktarda alınması ilaç zehirlenmesine yol açmakta ve bu sorundan kaynaklı olarak hayatın kaybedilmesi pek çok kişide rastlanmış bir durumdur. Özellikle de çocukların erişebileceği noktalarda bırakılan ilaçlar, meraklı bir çocuğun dikkatini çeker ve kendi başına ailesine sormaksızın tümünün ya da ciddi bir miktarının çocuk tarafından içilmesine neden olur. Bazı durumlarda da intihara meyilli olan kişiler kendi rızalarıyla fazla miktarda ilaç alırlar. İşte tüm bu durumlar ilaç zehirlenmesinin nedenleridir.

İlaç zehirlenmesinin belirtileri
İlaç zehirlenmesinde kişide bir takım semptomlar husule gelir ve bu semptomlar o kişinin ilaç zehirlenmesine maruz kaldığının en net belirtileridir. Ayrıca ilaca bağlı zehirlenmelerden kaynaklı olarak meydana gelen bu belirtiler kişinin yaşına, biyoloji yapısına, ilacın özelliklerine vb. durumlara göre değişkenlik de göstermektedir. Peki nedir bu belirtiler?
İlaca bağlı zehirlenmenin belirtilerinden genel olarak bahsedecek olursak, anormal davranışlar sergileme, solunum sayısında artış görülmesi, uykuya meyilli olma, kusma, kalp ritminin fazlalaşması, kasların kasılması, şok ve komadır.



Saat: 08:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.