Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Uyku Düzensizliği Hangi Hastalıklara Yol Açar? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/64566-uyku-duzensizligi-hangi-hastaliklara-yol-acar.html)

Jaqen 03.11.2013 15:38

Uyku Düzensizliği Hangi Hastalıklara Yol Açar?
 
Uyku Düzensizliği Hangi Hastalıklara Yol Açar?

Uyku düzensizliği pek çok hastalığın ortaya çıkmasını tetiklemekte ve uzmanlar uyku düzensizliğinde ortaya çıkacak olan hastalıklar konusunda bizleri uyardılar. Sağlıklı ve uzun bir ömür sürmek kadar, kaliteli bir yaşama sahip olmak her şeyden daha önemlidir. Bunun için beslenmeden tutunda, egzersize ve uyku düzenine kadar pek çok şeye dikkat etmemiz gerekir. bunlardan bir tanesi normal bir şekilde sürdürülmez ise hastalıklar kapımıza dayanır.



Bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucu vardıkları sonuç, 24 saat zaman diliminde 6 saatten az uyuyanlar insult(sakatlık) riski ile karşı karşıya oldukları tespitine vardılar.Bu durum hatta tamamen sağlıklı kişiler de bir görülebilceği sonucuna vardılar.

Yapılan araştırmalar sırasında Alabama’da bilimciler üç yıl boyunca, yaşları 45 ila 60 yaşına kadar olan 5000 kişiyi gözlem altına aldılar. Bu 5000 kişinin yatma saatleri üzerinde beş gruba böldüler.Her altı ayda bir sağlıkları hakkında bilgiler toplandı.

Yapılan araştırma sonucunda, günde altı saatten az uyuyanlar genellikle uyuşma, vücudun bir tarafında zayıflık, baş dönmesi, görme yeteneğinin geçici kaybolması, kendini sözlü ve yazılı olarak izah edememe gibi belirtiler fark ettiler.

Bilim adamlarının çıkardığı sonuç, uyku eksikliği yaş, ağırlık ve yüksek kan basıncından daha çok insult(sakatlık) riskine götürüyor.

Alıntı


Saat: 10:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.