Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Anne-babalar çocuğunuza bunu sakın yapmayın! (https://www.forumaski.com/genel-saglik/66376-anne-babalar-cocugunuza-bunu-sakin-yapmayin.html)

BlackMarlboro 12.11.2013 04:25

Anne-babalar çocuğunuza bunu sakın yapmayın!
 
Anne-babalar çocuğunuza bunu sakın yapmayın!
Tosyalı, “Apandisitten şüphelenen anne ve babalar, çocuklarının karın ağrısını geçirmek için evde ağrı kesici vermemeli. Soğutma ya da sıcak uygulaması yapmamalı ve karın ağrısı baskılamadan, zaman kaybetmeden hastaneye getirmeleri gerekir.” dedi.

Op. Dr. Nadir Tosyalı, çocuklarda karın ağrısı ve ebeveynlerin bu durumda yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. Çoçuklarda apandisitin en önemli belirtilerinden birinin karın ağrısı olduğunu belirten Op. Dr. Nadir Tosyalı, diğer belirtileri; göbek çevresinde başlayan ve genellikle 6-8 saat sonra karın sağ alt kısmına yerleşen ağrı ile sonra görülen kusma, iştahsızlık ve halsizlik olarak sıraladı. Apandisitte karın ağrısının önemli bir belirti olmasına rağmen her karın ağrısının da apandisite bağlı ya da cerrahi tedavi gerektiren bir durumun habercisi olmadığını anlatan Op. Dr. Nadir Tosyalı, “Karın ağrısı, bulantı, kusma ve iştahsızlık belirtileri ile gelen çocukların ancak yüzde 5'inde cerrahi tedaviye gerek duyulacak hastalık saptanır.” şeklinde konuştu.


Saat: 15:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.