Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Yüksek Ateşi Düşürmek İçin Neler Yapılır? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/72859-yuksek-atesi-dusurmek-icin-neler-yapilir.html)

SrKn 03.12.2013 23:05

Yüksek Ateşi Düşürmek İçin Neler Yapılır?
 
Yüksek Ateşi Düşürmek İçin Neler Yapılır
Bebeklik döneminin en önemli sorunu vücut ısısının yükselmesidir. Ateşi yükselen bir bebeğin üstünün çıkarılması gerekir. Yüksek ateşli kişiler oda sıcaklığının 20 derece olduğu ortamlarda yaşamalıdır. Yüksek ateşi olan bir kişinin üstündeki elbiseleri çıkartması gerekir.
Bebeğin ateşi, bilinen bir hastalığı yüzünden yükseliyorsa doktora gidilmeli ve doktorun belirlediği ilaçların bebeğe verilmesi gereklidir. Bebeğin ateşi otuz derecenin üstündeyse ateş düşürücü haplar yerine bebeğin daha kolay yutabileceği sıvı şuruplar tercih edilmelidir. Özelikle bebeklere ve çocuklara ateş düşürücü hap kullanırken dikkatli olunmalı, kesinlikle aspirin verilmemelidir.
Ateşi düşen bebeğin vücut ısısının dış ortamla dengelenmesi için soğuk havluyla alın, koltukaltı, bacakarası ve alın bölgelerine kompres yapılması yararlı olacaktır. Bezler kurudukça soğuk suya batırılarak yenilenmelidir. Eklem yerlerinde ılık bezle yapılan kompres kısa sürede sonuç verecek ve bebeğin ateşi düşecektir. Uzun süreli yüksek ateş vakalarında mutlaka doktora danışılmalıdır.
alıntıdır.

Papatya 02.03.2015 13:54

Cevap: Yüksek Ateşi Düşürmek İçin Neler Yapılır?
 
Yüksek ateş üşümeye neden olur çoğu zaman. O yüzden en sık yapılan yanlışlardan birisi üşümesin diye üstünü battaniye ve yorganlarla sıkıca örtmek. Bez koyup kurudukça soğuk suya batırılıp yenilenmesi en faydalısı :)


Saat: 23:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.