|
Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Gribin düşmanı 'çemen' konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
21.01.2014, 22:44 | #1 (permalink) |
| Gribin düşmanı 'çemen' Gribin düşmanı 'çemen' Yıllardır Elbistan'da çemen üretimi yapan Metin Kaptan, Elbistan çemeninin, Maraş biberi, sarımsak ve çeşitli baharatların birleşmesiyle oluştuğunu söyledi. Elbistan çemeninin, soğuk havada yenildiğinde vücudu ısıtarak doğal soba görevi yaptığını ifade eden Kaptan, "Kokusuz Elbistan çemeni, kahvaltıda ve diğer öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Çemenimiz bin bir derdin devasıdır. İçeriği bakımından yüksek antioksidan olması nedeniyle, doğal antibiyotik görevi görür. Virüs ve mikroplara karşı koruyucu özelliğe sahiptir" dedi. Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ise, Elbistan çemeninin yarım asırdır üretildiğine dikkat çekerek, vatandaşları soğuk havadan korunmaları için çemen yemelerini tavsiye etti. Elbistan çemeni yiyerek soğuk havadan korunduklarını ifade eden vatandaşlar ise, çemen sayesinde grip dahi olmadıklarını söylediler. Kaynak: İHA
__________________ |
15.02.2014, 16:48 | #2 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Gribin düşmanı 'çemen' Gribe yakalanmamak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Kelle paça, işkembe ve tarhana çorbalarını için, ev yoğurdu yapın, ev turşusu kurun onu tüketin. Bunlar doğal probiyortik, vucuda faydalı bakteriler... Eğer bunları yapamıyorsanız probiyotik kapsüller var onlardan da alıp kullanabilirsiniz. Ben bu dediklerimin hepsini yapıyorum ve çok şükür grip bana uğramadı, önlemini alacaksın ki hastalanmayacaksın...
__________________ Yaman ALMAN |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |