Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Arı Sokmaları ile ilgili Bilgiler (https://www.forumaski.com/genel-saglik/9008-ari-sokmalari-ile-ilgili-bilgiler.html)

Narsinha 19.09.2012 15:42

Arı Sokmaları ile ilgili Bilgiler
 
Arı sokmaları özellikle yaz aylarında oldukça sık rastlanan bir vakadır. Çoğu durumda arı sokmaları evde hazırlanan doğal çareler ile tedavi edilebilir. Buna karşın arı sokmalarına karşı alerjiniz varsa acil servise gitmeniz gerekebilir.

Arı sokmalarında deride şişlik ve yanma duygusu oluşur. Ayrıca arının soktuğu bölge kızarır ve ufak beyaz noktalar oluşur. Kişinin alerjik reaksiyon göstermesi halinde nefes darlığı, boğaz ve dilde şişme, nabızda zayıflık, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve bilinç kaybı oluşabilir.
Çoğu arı sokma vakası için evde hazırlanan doğal çareler yeterlidir. Ufak arı sokma vakaları halinde arının iğnesini çıkarın ve o bölgeyi su ve sabun ile iyice temizleyin. Ardından ağrıyı dindirmek ve şişlikleri indirmek için soğuk kompres yapın.
Eğer kişinin arı sokmalarına karşı alerjisi varsa medikal ekibin kalp masajı yapması gerekebilir. Bunun yanı sıra hastaya efinefrin ve oksijen tedavisi uygulanır. Bunun yanı sıra dar içi antihistamin ve kortison tedavisi de uygulanabilir.

HaDeS 24.03.2019 14:59

Cevap: Arı Sokmaları ile ilgili Bilgiler
 
İlk iş sabunlu ve mümkün olduğu kadar sıcak su ile bölgeyi yıkayın. sabun olası bir enfeksiyon ihtimalini azaltır.


Saat: 22:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.