Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Kışın her gün balık yiyin! (https://www.forumaski.com/genel-saglik/90101-kisin-her-gun-balik-yiyin.html)

Jade 12.02.2014 19:13

Kışın her gün balık yiyin!
 
Kışın her gün balık yiyin!


Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, dondurucu soğuklardan korunmak için her gün bir öğünde balık yenilmesi gerektiğini söyledi.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Dekanı Prof.Dr. Atamanalp, balığın zengin protein içeriğiyle vücut direncini artırdığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bildirdi. Grip salgınından korunmak için sık tüketilmesi gereken besinler arasında balığın yer almasını öneren Prof. Dr. Atamanalp şöyle konuştu:
"Balık etinin içeriği çok zengin. Bunun yanı sıra karbonhidrat oranı da düşük olduğu için diyet yiyeyeceği olarak tüketiliyor. Normalde haftada en az 3 kez balık yenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Ama kışın her gün balık yiyilmeli. Balık etinin zarar görmemesi için ızgara halinde yenilmesi gerekir. Kızgın yağda pişirilen balıklarda vitaminler parçalanıyor. Ülkemiz balık açısından çok zengin. Su ürünlerinin lokomotif türü hamsiyi yoğun bir şekilde tavsiye ediyoruz. İstavrit tüketmek için de iyi bir mevsim. Fakültemiz tarafından üretilen alabalık satışları aralıksız devam ediyor."
Kaynak: DHA


Saat: 21:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.