Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Giyim - Aksesuar (https://www.forumaski.com/giyim-aksesuar/)
-   -   Takım Elbiseye Uygun Gömlek Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/giyim-aksesuar/159828-takim-elbiseye-uygun-gomlek-nasil-secilir.html)

DeRDeST 11.07.2015 06:11

Takım Elbiseye Uygun Gömlek Nasıl Seçilir?
 
Takım Elbiseye Uygun Gömlek Nasıl Seçilir?

Takım Elbise Uyumu, Takım Elbise ve Gömlek, Takım Elbise ve Gömlek Uyumu, Takım Elbise İle Nasıl Gömlek Giyilir, Hangi Takım Elbiseye Hangi Gömlek İyi Gider

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Erkeklerin yaptığı en büyük hatalardan birisi de takım elbise için doğru gömlek seçimini yapamamak olmaktadır. Yanlış renklerde gömlek seçimi yapıldığı gibi olmaması gereken tarzlarda gömlek tercihi de yapılmaktadır. Peki, takım elbiseye uygun gömlek nasıl seçilir?

Düğün zamanlarının ya da resmi ortamların takım elbise tercihi siyah renkte olmaktadır. Siyah renkte bir takım elbise hemen hemen her renk gömleği kaldırabilir tarza sahiptir. Bu yüzden daha rahat ve keyfe göre bir tercih yapılabilir. Siyah takım elbisenin içerisinde temiz ve şık görünmek isteniyorsa beyaz gömlek tercih edilebilir. Beyaz gömleğin mat renklerde olması daha sade bir şıklık yaratacaktır. Bunun üzerine ise tercihe göre kurşuni gri bir kravat ya da gösterişli bir kırmızı gayet uyumlu olacaktır. Fakat siyah takım elbise ile kırmızı, mavi gibi renkli dokular ya da krem, bej gibi sade renkler tercih edilebilir. Hatta siyah takım elbisenin içine siyah renkte gömlek dahi giyilebilir. Oldukça resmi ve zengin bir hava katacaktır. Fakat böyle siyahların yoğun tercih edildiği zamanlarda en azından kravatın renkli seçilip takıma hareket kazandırmak da fayda vardır.

Lacivert takım elbise sevenlerin doğru gömlek seçimi konusunda daha hassas olmaları önerilir. Bunun nedeni lacivertin uyum konusunda daha kısıtlı olmasıdır. Siyah bir gömleğin içerisine kırmızı bir gömlek bile giyilebilirken lacivert gömlek için bu geçerli değildir. Lacivert bir takım elbise için kontrast oluşturan kırmızı, turuncu gibi kravat renkleri seçilebilir fakat gömlek de dikkat etmek gerekecektir. Lacivert gömleğin içine en ideal renk beyaz gömlek olmaktadır. Renkli bir gömlek giyilmemesi gerektiği gibi mavi tonları boğucu siyah tonları da karartıcı bir etki yaratacaktır. Bu yüzden mat renkli sade gömlekler tercih edilmelidir.

Beyaz renkteki takım elbiseler için ise tercih kontrast oluşturmaktan yana olmalıdır. Bu yüzden beyaz ya da beyaza yakın krem gibi tonlarda olan takım elbiselerin içine siyah gömlekler oldukça uyumlu olacaktır.

Gri takım elbiseler ise tıpkı siyah takım elbiseler gibi pek çok renkle keyifli bir uyum yakalamaktadır. Özellikle gri takım elbisenin içine giyilebilecek beyaz, siyah tonlarında gömlekler şık duracakken mavi tonları da genç bir hava katacaktır.


Saat: 07:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.