Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Giyim - Aksesuar (https://www.forumaski.com/giyim-aksesuar/)
-   -   Erkekler İçin Takım Elbise ve Gömlek Uyumu (https://www.forumaski.com/giyim-aksesuar/171311-erkekler-icin-takim-elbise-ve-gomlek-uyumu.html)

DeRDeST 15.11.2015 13:15

Erkekler İçin Takım Elbise ve Gömlek Uyumu
 
Erkekler İçin Takım Elbise ve Gömlek Uyumu

Takım Elbise Uyumu, Takım Elbise ve Gömlek, Takım Elbise ve Gömlek Uyumu, Takım Elbise İle Nasıl Gömlek Giyilir, Hangi Takım Elbiseye Hangi Gömlek İyi Gider

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Daha şık ve asil bir görselliği tercih eden erkekler bunun için genellikle kıyafet stillerini daha klasik modellerden yana kullanırlar. İşte, toplantıda, özel davetlerde ve ciddi ortamlarda kurtarıcınız olan takım elbiseler, eklenen sportif detayları ile gündelik kullanıma da uygun hale getirilebilir. Takım elbise alırken onu nasıl kombinleyeceğiniz takımın kalitesi, şekli ve modeli kadar önemlidir. Çünkü ne kadar pahalı olursa olsun gömlek, kemer, kravat gibi detaylara sahip olan bir takım zevkli bir uyum oluşturmuyorsa daima daha basit görünecektir.

Takım elbise kombinleri yaparken ilk etapta düşünülmesi gereken şey elbise ile gömlek uyumu olmalıdır. Takım elbise için gömlek seçimi yapılırken renkler, desenler ve modeller göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, aynı tonlarda takım ve gömlekler asla birlikte kullanılmamalıdır. Parçalardan birisi koyu ise diğerinin daha açık olması, tonlamalarda zıt renklerin uyumundan yararlanılması şıklık algısı oluşturmak için önemlidir. Örneğin siyah ve düz bir takım elbise en çok beyazla, açık maviyle ve lila tonlarıyla kombinlenir. Bunun yanında bir istisna olarak siyah gömlekle siyah takımınızı birlikte kullanabilirsiniz. Ancak içerisine siyah beyaz tonlarında bir kravat takmak şartı ile.

Yine düz bir elbisenin içine daha hareketli bir gömlek tercih edilebileceği gibi, desenli bir takımın içine de düz renk bir gömlek kullanılmalıdır. Desenli takımlarda illaki yine hareketli gömlek tercih edilecekse yumuşak dokular seçilmeli, keskin çizgili olanlar kullanılmamalıdır.

Takım elbise gömleği elbisenin rengine ve desenine göre belirlenir. Takım elbise açık renk ise gömlek daha çok koyu renklerden oluşmalıdır. Unutmayın ki çizgili ve ekoseli kravatlar her zaman hayat kurtarıcı niteliğe sahiptir. Çünkü bu kravatları elbise ve gömleğinizin renginde seçebilmeniz için zengin bir çeşide sahiptir.

Erkek gömlek modelleri seçimini etkileyen diğer bir husus da kullanılan malzeme ve mevsimsel özelliklerdir. Takım elbisenizin kumaşına zıt bir kumaşla oluşturulmuş gömlek sizi şık yapmazken, kullanılan malzemelerin benzer hatta aynı olması önemlidir. Örneğin ipekli bir takım elbisenin içine keten bir gömlek hiçbir zaman tercih edilmez.


Saat: 10:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.