Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Google Chrome (https://www.forumaski.com/google-chrome/)
-   -   Chrome Geliştirici Araçları(DevTools) Gelişmiş Arama Özelliği (https://www.forumaski.com/google-chrome/184557-chrome-gelistirici-araclari-devtools-gelismis-arama-ozelligi.html)

KaBuS 14.08.2016 12:34

Chrome Geliştirici Araçları(DevTools) Gelişmiş Arama Özelliği
 
Chrome Geliştirici Araçları(DevTools) Gelişmiş Arama Özelliği

Google Chrome gliştirici araçlarını kullanırken sayfa elementleri arasında aramalarınızı kolaylaştıracak bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Her web geliştirici tarayıcılarda muhakkak Inspector - Geliştirici araçları - DevTools kullanmıştır. Kullanmayan varsa Google Chrome için F12 kısayolunu kullanabilirsiniz.

Geliştirici araçlarını açtığınızda; Elements sekmesini kullanarak sayfa içerisindeki elementler arasında sıklıkla etiket araması ( Ctrl + F ) yaptığınız olmuştur. Arama yaparken farklı taktikler kullananlarınız da olmuştur. Şimdi gelelim nasıl kolayca element araması yapabilecğimiz konusuna;

Örneğin div eleneti altında class değeri msg-sent olan p elementini ya da elementlerine nasıl ulaşırız bakalım. Google Chrome geliştirici araçlarında arama yaparken Jquery veya CSS seçici yapısını örnekte olduğu gibi kullanabilirsiniz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 02:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.