Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Gece Körlüğü Neden Olur? (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/159858-gece-korlugu-neden-olur.html)

DeRDeST 11.07.2015 07:41

Gece Körlüğü Neden Olur?
 
Gece Körlüğü Neden Olur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Halk arasında tavuk karası olarak da adlandırılan gece körlüğü, bilinen en tehlikeli göz hastalıklarından biridir. Gece körlüğü, loş ışıkta veya gece net görememe hastalığıdır. Hastalarda bu tip ortamlarda görme bulanıklaşır ve cisimler seçilemez hale gelir. Tedavi edilmediği takdirde körlüğe neden olabilmektedir.

Loş ortamlarda ya da akşam ve gece saatlerinde zayıf veya bulanık görme, kalıcı olarak göz kuruması ve parlak ışığa maruz kaldıktan sonra uzun süreli görme kaybı gibi belirtileri olan göz kuruluğu, katılsal olabildiği gibi çevresel faktörlerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir.

Gece Körlüğü Nedenleri

A Vitamini Eksikliği: Gece körlüğünün en temel sebeplerinden biridir. Eksikliğinde retina yapısında bozukluk meydana gelir ve görme zayıflar.

Glokom Hastalığı: Göz Tansiyonu olarak da bilinen glokom haslatığı, göz içi basıncının yükselmesi nedeniyle görme sinirlerinin zedelenmesidir. Bu zedelenme körlüğe neden olabilmektedir. Ayrıca, hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar göz bebeğinin daralmasına yol açabilir. Göz bebeğinin daralmasıyla göze daha az ışık girer ve görüş azalır. Bunun sonucunda gece körlüğü meydana gelebilir.

Tedavi Edilmemiş Miyop: Gece körlüğünün bir diğer nedeni miyoptur. Miyop göz yuvarlağının genişlemesi sonucu oluşan bir göz hastalığıdır. Görüntü retina üzerine düşürülemez ve odaklama sorunu meydana gelir. Uzaktaki cisimleri net olarak görememe ve bulanık görme gibi problemler ortaya çıkabilir.

Katarakt: Göz bebeğinin arkasındaki göz merceğinin şeffaflığını kaybederek görüntünün bulanıklaşması sonucu oluşan bir hastalıktır. Gece körlüğüne neden olabilmektedir.

Keratokonus: Gece körlüğünün sebeplerinden biri de keratokonus hastalığıdır. Gözün saydam tabakası olan korneanın incelip sivrileşmesiyle oluşan bir hastalıktır. Korneanın sivrileşmesiyle loş ışıkta görüşün azalması, göz kaşınması ve parlak ışığa hassasiyet gibi problemler ortaya çıkmaktadır.

Şeker Hastalığı: Şeker hastalığına bağlı olarak kandaki şeker miktarı artar ve gece körlüğüne yol açar.

Güneş Işığı: Uzun süre güneş ışığına maruz kalan kişilerde 1-2 gün sürebilen gece körlüğü görülebilmektedir.

Retinitis Pigmentoza: Gece körlüğünün kalıtsal sebeplerinden biridir. Doğrudan gece körlüğüne neden olan bir hastalıktır. Gözün içinde bulunan retina adı verilen tabakadaki görme hücrelerinin bozulmasıyla meydana gelir.

Çinko Eksikliği : A vitaminiyle beraber görme mekanizmasını etkilemektedir. Eksikliğinde gece körlüğü görülür.


Saat: 04:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.